A
ANLS
Gast
Sorry voor de gekke titel, maar ik kan het niet anders verwoorden :-S
Misschien is dit al gekend hier, maar ik zag het nog nergens staan.
Probleem
Het probleem met worsten bij de slager is dat ze tijdens het braden barsten en er water vrijkomt. Bij de ene slager zal dit erger zijn dan de ander.
De reden zou zijn omdat tijdens het worsten draaien aan hoog tempo, de molen warm wordt en het vlees daardoor dreigt te verkleuren. Bepaalde slagers voegen daarom ijs toe. Nadeel hiervan is dat er water in de worst terecht komt.
Oplossen is heel eenvoudig:
Pot met water en worsten op het vuur zetten. Net voor het water begint te koken, deze van het vuur halen. De worsten zullen er ietwat gaar uitzien, doch nog niet zijn.
Nu kan je ze bakken zonder ze openbarsten, er water op je vuur terecht komt en je wordt verder uitdroogt
Misschien is dit al gekend hier, maar ik zag het nog nergens staan.
Probleem
Het probleem met worsten bij de slager is dat ze tijdens het braden barsten en er water vrijkomt. Bij de ene slager zal dit erger zijn dan de ander.
De reden zou zijn omdat tijdens het worsten draaien aan hoog tempo, de molen warm wordt en het vlees daardoor dreigt te verkleuren. Bepaalde slagers voegen daarom ijs toe. Nadeel hiervan is dat er water in de worst terecht komt.
Oplossen is heel eenvoudig:
Pot met water en worsten op het vuur zetten. Net voor het water begint te koken, deze van het vuur halen. De worsten zullen er ietwat gaar uitzien, doch nog niet zijn.
Nu kan je ze bakken zonder ze openbarsten, er water op je vuur terecht komt en je wordt verder uitdroogt
