Wij waren door de voorraad heen en het wordt weer tijd voor winterkost dus eerst het rookspek maar weer eens aanvullen.
Na een weekje in de pekel was het vanmorgen tijd voor de bbq.
Het pekelen is reeds vele malen beschreven dus dat laat ik maar even achterwege.
Het roken heb ik dit keer anders gedaan. Normaal wordt het gerookt op ongeveer 90 graden tot een kern van 63 graden.
Ik ben begonnen met roken op 40 graden en toen de bbq heel langzaam op laten lopen tot 80 graden. Toen was de kern 63 graden.
Wat is het verschil? Het spek blijft wat sappiger. Je hebt een wat mindere intense rookkleur maar een veel intensere rooksmaak.
Het is dus maar waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Ik heb gerookt met beukensnippers.
Na een weekje in de pekel was het vanmorgen tijd voor de bbq.
Het pekelen is reeds vele malen beschreven dus dat laat ik maar even achterwege.
Het roken heb ik dit keer anders gedaan. Normaal wordt het gerookt op ongeveer 90 graden tot een kern van 63 graden.
Ik ben begonnen met roken op 40 graden en toen de bbq heel langzaam op laten lopen tot 80 graden. Toen was de kern 63 graden.
Wat is het verschil? Het spek blijft wat sappiger. Je hebt een wat mindere intense rookkleur maar een veel intensere rooksmaak.
Het is dus maar waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat. Ik heb gerookt met beukensnippers.