- Berichten
- 7.309
Beste BBQ-Vrienden!
Na een heerlijke vis-lunch op zaterdag mocht er vandaag een stukkie koe op de zoutplank!
Maar ik loop weer te hard van stapel... eerst de oesterzwam:
Gewoon met een beetje olijfolie lekker op het plankje.
Het was al na twaalven... er mocht een heerlijk biertje in:
TAP 5 van Schneider Weisse, echt heerlijk hoppig!
Omdat het vlees maar aan 1 kant contact maakt met de zoutsteen wilde ik een handje helpen aan de andere kant:
Homo-zout op de bovenkant:
Lekker grove Lampong peper aan beide kanten!
Oesterzwammetjes waren al lekker heerlijk geworden:
Tijd voor een mooi Zweeds rookhoutje, kersenhout van de zus!
Dat geeft een top rookje:
Het gietijzeren rooster erin en langzaam opwarmen met die steen:
Zodra die steen warm wordt ben je aan het steengrillen:
Lngzaam wordt alles lekkerder:
Bij het eten een andere hoppige en fleurige rakker:
Binnenkort gaan Jeroen en ik samen brouwen en dit wordt wat mij betreft de benchmark, een heerlijke IPA van Jopen.
Kijk eens wat een mooi detail:
Die nog even poffen voor erbij:
Zo'n steen slijt uiteindelijk best wel!
Nog even afgrillen op het gietijzer!
Dat wist de interesse van Loes de Poes wel te trekken:
Tijdens het rusten van het vlees de zwammetjes, rozemarijn en knoflook nog even doorwarmen:
Gietijzer even laten rusten met een vers kwastje lijnzaadolie en alles was weer rustig...
Wat een heerlijke lunch was dit weer!
Ik hoop dat deze zoutplank-sessies je zullen inspireren!
Na een heerlijke vis-lunch op zaterdag mocht er vandaag een stukkie koe op de zoutplank!

Maar ik loop weer te hard van stapel... eerst de oesterzwam:

Gewoon met een beetje olijfolie lekker op het plankje.
Het was al na twaalven... er mocht een heerlijk biertje in:

TAP 5 van Schneider Weisse, echt heerlijk hoppig!
Omdat het vlees maar aan 1 kant contact maakt met de zoutsteen wilde ik een handje helpen aan de andere kant:
Homo-zout op de bovenkant:

Lekker grove Lampong peper aan beide kanten!


Oesterzwammetjes waren al lekker heerlijk geworden:

Tijd voor een mooi Zweeds rookhoutje, kersenhout van de zus!

Dat geeft een top rookje:

Het gietijzeren rooster erin en langzaam opwarmen met die steen:

Zodra die steen warm wordt ben je aan het steengrillen:

Lngzaam wordt alles lekkerder:

Bij het eten een andere hoppige en fleurige rakker:

Binnenkort gaan Jeroen en ik samen brouwen en dit wordt wat mij betreft de benchmark, een heerlijke IPA van Jopen.
Kijk eens wat een mooi detail:

Die nog even poffen voor erbij:

Zo'n steen slijt uiteindelijk best wel!

Nog even afgrillen op het gietijzer!

Dat wist de interesse van Loes de Poes wel te trekken:

Tijdens het rusten van het vlees de zwammetjes, rozemarijn en knoflook nog even doorwarmen:

Gietijzer even laten rusten met een vers kwastje lijnzaadolie en alles was weer rustig...

Wat een heerlijke lunch was dit weer!
Ik hoop dat deze zoutplank-sessies je zullen inspireren!