BasBQ
Beef en Steak

The French Ketchup!

TheFoodSnobFrog

Vuurmaker
Berichten
78
Na jaren experimenteren, hier is mijn favoriet recept van Ketchup.
Moet wel zeggen dat de kwaliteit van de Tomaat toch bepalende is voor het eind resultaat en dus maak ik groot vooraad van mijn ketchup meestal in de zomer met zonne gerijpt tomaten uit Italie, Frankrijk of Spanje - maar ik ben een Food Snob en dus dat hoeft niet.

Voor een flesje van ong. 200gr:
- Ontpel 3 tot 4 mooie, goed rijpe tomaten, verwijder de kern en pitten en snijd in 1 cm blokjes
- Schil 3cm gemberwortel en hak deze met de middelste bladeren van 1 stengel citroengras.
- Verwarm 40gr kristalzuiker in een braadpan tot een blonde karamel.
- Doe de tomaten blokjes in en roer to alles vermengd is.
- Laat ze 3-4 minuten prutelen, zachtjes.
- Voeg nu  de gember, citroengras, 1 theelepel Chinese 5 Spice, 2 eetlepel Sherry azijn (Balsamico kan ook), 2 theelpels honing en 2 kleine Chilipepers (rawits?) toe. Laat alles 15 min. pruttelen, roer regelmatig.
- Haal de Chilipepers uit (of laat eentje in als je Hot Ketchup wil) en pureer alles met stafmixer heel goed door.
- Druk de mengsel door een "Chinois" of fijne puntzeef.
- Schiet in een lege glas fles (Heinz) Ketchup en bewaar in ijskast (als Ketchup kamertemperatuur weer is)

Geniet!  8)
 
Klinkt exotisch, leuk recept, dank je wel :)
 
leuk recept, bedankt voor het delen
 
Nou moet ik het nog maken ook bedankt voor het delen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan