Gisteren maar een burgertje gemaakt uit het nieuwe boek van Jord Althuizen. De keuze was gevallen op de Elvis Burger. Waarom de Elvis Burger, naja waarom niet, de ingredienten die erop staan zijn zo vreemd bij elkaar dat het het proberen waard is om te maken toch?
Here we go:
volgens het recept was alleen een burger met Zout en Peper genoeg, naja sorry, maar ik wil hem toch altijd wel een beetje kruiden, dus een burgertje in elkaar geflanst met een uitje, knoflook, komijn, zout, peper en een beetje Noskos Pulled Pork kruiden. 300 gram gehakt en daar 4 burgertjes van gemaakt.
Gerookt zout bij wat pindakaas gevoegd, het ziet er op de foto heel vies uit maargoed, tis gewoon pindakaas en wat gerookt zout dus.
Aarbeienjam met wat BBQ saus gemengd.
Broodjes gegrilld, de burgerbroodjes van de appie. even op de grill. even een momentje niet opgelet, en 2 broodjes zijn net iets te hard gegaan, en tikkeltje zwart geworden. ach beetje er vanaf schrapen en eten die hap, Pindakaas over de bodem smeren.
Daarna, Burgertje erop, Banaan erover(die overigens ook even op de BBQ gelegen heeft), gebakken bacon erover. De Aardbeienjam met bbqsaus erover, dekseltje erop en happen.
Eindresultaat:
Wat vonden we er nu van?
Ik schrok een beetje als ik heel eerlijk ben, ik had serieus niet verwacht dat dit zo een lekker burgertje zou zijn. Helaas voor ons een beetje te veel zout in de pindakaas gedaan waardoor dat in sommige happen toch wat de overhand nam, les geleerd en de volgende keer maar gewoon rekening mee houden.
Mocht je het boek hebben, ik zou zeggen, maken die hap! want ze zijn echt verrekte lekker!
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
Here we go:
volgens het recept was alleen een burger met Zout en Peper genoeg, naja sorry, maar ik wil hem toch altijd wel een beetje kruiden, dus een burgertje in elkaar geflanst met een uitje, knoflook, komijn, zout, peper en een beetje Noskos Pulled Pork kruiden. 300 gram gehakt en daar 4 burgertjes van gemaakt.


Gerookt zout bij wat pindakaas gevoegd, het ziet er op de foto heel vies uit maargoed, tis gewoon pindakaas en wat gerookt zout dus.

Aarbeienjam met wat BBQ saus gemengd.

Broodjes gegrilld, de burgerbroodjes van de appie. even op de grill. even een momentje niet opgelet, en 2 broodjes zijn net iets te hard gegaan, en tikkeltje zwart geworden. ach beetje er vanaf schrapen en eten die hap, Pindakaas over de bodem smeren.

Daarna, Burgertje erop, Banaan erover(die overigens ook even op de BBQ gelegen heeft), gebakken bacon erover. De Aardbeienjam met bbqsaus erover, dekseltje erop en happen.

Eindresultaat:

Wat vonden we er nu van?
Ik schrok een beetje als ik heel eerlijk ben, ik had serieus niet verwacht dat dit zo een lekker burgertje zou zijn. Helaas voor ons een beetje te veel zout in de pindakaas gedaan waardoor dat in sommige happen toch wat de overhand nam, les geleerd en de volgende keer maar gewoon rekening mee houden.
Mocht je het boek hebben, ik zou zeggen, maken die hap! want ze zijn echt verrekte lekker!
Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk