BasBQ
Beef en Steak

The Crown & Salmon Nuggets

 
 

Salademan

Kooltjesharker
Berichten
232
3e99819448e6b2001883f76a29e1c16f.jpg


Volgens recept uit Smokey Goodness hebben wij kerst 2020 afgetrapt met The Crown. Al vanaf het moment dat ik het recept zag/las wist ik dat ik dìt wilde maken. Deze kerst was het juiste moment. Slechts voor 4 volwassenen met wat kids mogen maken ivm Corona dus in plaats van 2 racks voor 1 gekozen. Op naar de Hanos en een varkensrack gehaald van een Zweeds boerderijvarken. De voorbereiding kost best wat tijd maar de uiteindelijke bereiding is lekker eenvoudig.

Wat smoked salmon nuggets vooraf om het wachten door te komen; duidelijk geen straf. Dit is onze eerste kerst met het ei maar weet nu al dat er nog velen gaan volgen.

De hoofdrolspeler:
b5391921abcb47409ee14f9429eaac1e.jpg


Opgerold (leuk klusje maar omdat 1 rack wel
genoeg was, best krap en een gepriegel ). Maargoed...met hulp van wat prikkers is het gelukt:
436cc1637f3afb2b637fff4ccda89523.jpg


Een nachtje zwemmen in honing-mosterd pekel:
76ee57688f0db713ea2be0636db5df4f.jpg


De volgende ochtend de voorbereidingen afgerond met wat kruiden en aluminiumfolie:
ade5079fedc0b58249c087a06a1e26fb.jpg


Ook de cranberry vulling en glaze alvast voorbereid:
ef708d888c8542e4c47d84d02c235e09.jpg


De aandacht toen even naar het voorgerecht, de zalm nuggets:
7790b920da10621a3bf86c5b2a46e003.jpg


Ook deze mochten een uurtje of 4 op zwemles:
19bba8fdd1ddb8a0860126d12184eb17.jpg


Na al dat gezweet en gezwoeg werd het vanzelf tijd het vuurtje aan te maken en te gaan roken (30 minuutjes bij 90 graden en gerookt op appelchips):
eaa45ea08cfe39f638085ceb3f3e7340.jpg


Ze waren zo snel op dat dit de enige foto van het eindresultaat is. Heerlijk sappig van binnen en een mooie korst van buiten:
bdb9a7662f6375a00fe1cfc0b192e9b8.jpg


Daarna de temperatuur omhoog naar 150 graden waarna de kroon er 2 uur op zou moeten:
263b5866ea59405c086b249b9d81dddb.jpg


Na een uurtje de cranberry stuffing erop en ieder kwartiertje wat glaze op de zijkant:
55565186c1347185456d053440599028.jpg


Na 2.5 uur hadden we de juiste kerntemperatuur van 62 graden te pakken. , het is klaar wanneer het klaar is. Denk dat het iets langer duurde omdat we maar 1 rack maakten en de luchtstroom in het midden beperkt was tov met 2 racks, waarbij er echt een gat in het midden zal zijn.

Dus iets later dan gepland maar och och, wat was de smaak goed en het vlees heerlijk mals. Zeker voor varkensvlees nog heerlijk zacht en sappig. Het zuurtje van de cranberrystuffing mixte ook mooi met het zoete van het vlees. Spruitjes, stoofpeertjes, aardappelkroketjes en een goed glas Primitivo maakten het geheel af:

27a43d60d8cf4acad32300363ac19658.jpg


2.5kg vlees was best veel, dus een mooi stukje over voor de lunch van de volgende dag:
27349e2a435eda2d9ae6e6c6b6218824.jpg


Veel mooier kan ik het met de foto’s niet maken, kan jullie alleen maar aan raden dit ook eens te proberen!

Fijne dagen en een mooi 2021!
 
Laatst bewerkt:
Heel mooi gemaakt, daarmee heb je vast de handen op elkaar gekregen.
 
Simpel vrakensrackje hier vanavond met mosterd en knoflook...ook prima te doen, maar deze is wel erg mooi hoor! Heb het boek liggen, dus zeker ook eens proberen!

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
 
Simpel vrakensrackje hier vanavond met mosterd en knoflook...ook prima te doen, maar deze is wel erg mooi hoor! Heb het boek liggen, dus zeker ook eens proberen!

Verstuurd vanaf mijn SM-G975F met Tapatalk
Zeker doen dus! En jouw bereiding gaat bij ons ook nog eens gebeuren, al is het maar voor het vergelijk 😋
 
Lekker voorgerecht en hoofdgerecht ziet er goed uit

En wat je zegt, het is klaar wanneer het klaar is. Is de ene keer eerder en de andere keer later 😱😊
 
Bedankt mannen voor de complimenten. Het was erg leuk om te doen. En een meer dan goed gelukt resultaat helpt zeker mee

Wat een mooie hobby
 
wauw. daar kan je nog eens mee voor de dag komen
mooie presentatie.
kan me voorstellen dat het bezoek onder de indruk was.

mooi gedaan
 
Even een middagsnackje gemaakt en wat waren ze weer lekker. Als je wil slurp je ze zo naar binnen…

171A774E-9E26-4D42-9226-1EE4CB9DDABE.jpeg
 
Ziet er goed uit allemaal .
Waar laat je de zalm in zwemmen.
 
Ik zie de toegevoegde waarde niet van 1 fotootje als reactie in een topic wat jezelf gestart bent kerstmis vorig jaar.
Als je nu eens het recept zou plaatsen zie ik daar veel meer toegevoegde waarde in.;)
 
Het zag er deze keer nog sappiger uit en een nieuw draadje is het ook niet waard. Maargoed, de hints zijn duidelijk . Komt ie:

800gr zalm in stukken
100 gr bruine suiker
30gr zout
1 el knoflookgranulaat
1 tl uienpoeder
Versgemalen zwarte peper naar smaak (ik doe 1 tl
50ml water

Alles behalve de zalm in een kom en mengen. Zalmblokjes erbij en 4 uur marineren. Afspoelen, droogdeppen en ongeveer een half uurtje op de Q (indirect) bij 90 graden.

Hier is het inmiddels de verjaardagtopper en kom ik er met 800gr zalm niet . Laat tzt maar horen hoe het bevallen is
 
👍🏻dank voor het recept
 
Kroontje voor de crown! Geweldige presentatie en lijkt ook zeer smakelijk te zijn. Had ik graag willen proeven.
 
Het zag er deze keer nog sappiger uit en een nieuw draadje is het ook niet waard. Maargoed, de hints zijn duidelijk . Komt ie:

800gr zalm in stukken
100 gr bruine suiker
30gr zout
1 el knoflookgranulaat
1 tl uienpoeder
Versgemalen zwarte peper naar smaak (ik doe 1 tl
50ml water

Alles behalve de zalm in een kom en mengen. Zalmblokjes erbij en 4 uur marineren. Afspoelen, droogdeppen en ongeveer een half uurtje op de Q (indirect) bij 90 graden.

Hier is het inmiddels de verjaardagtopper en kom ik er met 800gr zalm niet . Laat tzt maar horen hoe het bevallen is
in het receptendeel zou helemaal leuk zijn🙂
 
Geen liefhebber van zwemmende zaken maar als ik dit soort mooie dingen zie vindt ik dat steeds jammer. Het Rackje staat natuurlijk wel op de lijst
 
Terug
Bovenaan Onderaan