BasBQ
Beef en Steak

Thanksgiving zonder turkey dat kan echt nie!

 
 

bruijnmeister

Vuurmaker
Berichten
60
Voor Thanksgiving hebben we een kalkoen van ruim 15 pond op de Primo bereidt.

De kalkoen eerst drie dagen in de koelkast laten ontdooien en daarna volgens een recept van Gordon Ramsay op you tube bereidt.
De kalkoen is onder de huid ingesmeerd met zelfgemaakte kruidenboter en gevuld met kruidenboter, ui,strottenhoofd, tijm, rozemarijn, zout en peper.



Vervolgens de Primo tot 220gr C verhit en de kalkoen erop gezet. Vervolgens direct de DigiQ op 180gr C gezet en de dome temperatuur geleidelijk af laten koelen.  Iedere 30 minuten even overgieten met een mix van kruidenboter en olijfolie en na 4 uur had de kalkoen een kerntemperatuur van 73 graden.

De kalkoen 3 uur lang laten rusten voordat ze werd geserveerd met een warme jus (alles volgens recept van de kerst kalkoen van meneer Ramsay).





De kalkoen smaakte verrukkelijk en was bijzonder mals (zelfs de borst gedeeltes).

En de Primo....... wat een genot!


Cheers
Eric
 
dat is een beste kalkoen geweest, ziet er ook prima uit
 
Je gebruikt die primo in ieder geval wel goed.
Ook dit ziet er weer heerlijk uit.
 
Ziet er erg goed uit! Geeft me inspiratie! Thanks.
 
Terug
Bovenaan Onderaan