Beef en Steak

Thai Beef Satay

 

Timmeeh

Stoker
Berichten
469
Alweer een weekje geleden, maar denk ik de moeite waard om te delen.

Afgelopen weekend heb ik een heerlijke Thaise Beef Satay gemaakt. Ik heb hem gemaakt van dikke lende, oftewel rumpsteak. Deze heb ik in stukjes van ongeveer 2,5x2,5 cm gesneden.

Gestart met het maken van een marinade:
- 5 gr. Ketoembar
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 20 gr. palmsuiker
- 50 ml vissaus
- 35 ml sojasaus
- 30 ml zonnebloemolie
- zout en peper

Hierin mocht alles een nachtje marineren, in een ziplockbag in de koelkast.

De volgende dag de blokjes aan spiesen geregen.

IMG_2801.jpeg


Boven directe hitte (230 graden) gegrild, waarbij je bij elke keer draaien de satay bestrijkt met kokosmelk. Je hebt hiervoor niet veel kokosmelk nodig.

IMG_2816.jpeg


Het resultaat was fantastisch. Echt een heerlijk gerechtje.

IMG_2822.jpeg


Om het af te maken nog schaaltje nachos en een brood uit de Dutch Oven gemaakt. Al met al een heerlijke maaltijd.

IMG_2808.jpeg

IMG_2813.jpeg

IMG_2815.jpeg
 
Lijkt me heerlijk! En dat zelfgemaakte brood erbij is echt wel een leuke/lekkere aanvulling!
 
Ik ben om één één of andere reden super verkouden met dit weer, een lekkere pittig Thais maaltje zou de boel wel losmaken 😄.
 
Heerlijk zulke satetjes🙂

Hier ook beide ziek, Corona volgens onze dokter, al 3 dagen hoge koorts🥵
 
Dat ziet er verrukkelijk uit Tim!
Een vers brood van de Bbq is altijd lekker 😋👌🏻
 
Zeker de moeite waard om te delen.
Ziet er erg lekker uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan