Beef en Steak

Texelse hotdogs met spicy twist

 
 

MacMarty89

Kooltjesharker
Berichten
158
Zin in een relatief snelle hap: hotdogs met een spicy groententwist en een vleugje Texel. De BGE opgestookt tot 170 °C en daar de puntpaprika en twee chilipepers opgelegd, terwijl de uitjes in hun eigen bakje goudbruin mochten worden. Wanneer de puntpaprika's en de pepertjes een korstje kregen, deze klein gesneden en het geheel in een aluminiumbak gelegd op de BGE. Het Texels bier erbij en verder op smaak gebracht met wat kruiden en enkele druppels van het ons wel bekende bruine goedje van Lea & Perrins. Dit alles mocht nog lekker 45 minuten pruttelen. De worsten (incl. vegetarische variant voor mijn wederhelft) zo tegen het eind afgegrild. De laatste vijf minuutjes de hotdogbroodjes besprenkeld met olijfolie en afgebakken in de oven op 180 °C. Dan komt het moment om de broodjes te vullen en af te toppen met saus.

IMG_5099.jpeg

IMG_5100.jpeg

IMG_5102.jpeg

IMG_5103.jpeg

IMG_5105.jpeg

IMG_5104.jpeg

IMG_5108.jpeg


Zoals wij in Brabant zeggen: Dá's goêjen handel!
 
Een goeie hotdog lust iedereen wel! Zeker als die wordt bereid met (en weggespoeld door) een lekkere Texelse. Ziet er top uit! 👌🏻
 
Nothing mis mee :love:
 
Dit gaat binnenkort mijn weekend snack worden ben ik bang ;)
 
Terug
Bovenaan Onderaan