- Berichten
- 30
Eindelijk maar dan ook echt eindelijk weer de Q aan kunnen slingeren na een paar week afwezigheid..
Had nog een mooie USA grainfed Chuck Roast van 1,5 KG liggen. Na wat rondzoeken of wel of niet er Pulled Beef van te maken toch besloten er gewoon een smoked versie van te maken ala Brisket style.
Een dag van tevoren de roast een Texas rub gegeven van goede grove zout en zwarte peper. Keer simpel mag ook aangezien we de echte USA rund smaak wouden proeven.
De Q de sneeuw in getrokken en naar 110 graden gestookt. 2 stukken Hickory en een handjevol Whiskeyvaten snippers erbij en laten smoken tot de kern 60 graden werd. Texas crutch toegepast omdat dit mij te lang duurde en bang was dat het te droog zou worden. Enig nadeel is dat m'n perfecte bark weer zacht zou worden..
Na 7 uur op de Q bereikte de roast een temperatuur van 83 graden, dus de cool box in om een uurtje te rusten. In de tussentijd gerookte aardappelen na recept van Julius Caspers z'n boek, de BBQ saus weer gemaakt uit de Smokey Goodness boek.
Eindresultaat was "prima". Had er iets meer van verwacht, helemaal een wat betere rookring en misschien volgende keer toch gaan voor een Pulled Beef variant.
Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk
Had nog een mooie USA grainfed Chuck Roast van 1,5 KG liggen. Na wat rondzoeken of wel of niet er Pulled Beef van te maken toch besloten er gewoon een smoked versie van te maken ala Brisket style.
Een dag van tevoren de roast een Texas rub gegeven van goede grove zout en zwarte peper. Keer simpel mag ook aangezien we de echte USA rund smaak wouden proeven.
De Q de sneeuw in getrokken en naar 110 graden gestookt. 2 stukken Hickory en een handjevol Whiskeyvaten snippers erbij en laten smoken tot de kern 60 graden werd. Texas crutch toegepast omdat dit mij te lang duurde en bang was dat het te droog zou worden. Enig nadeel is dat m'n perfecte bark weer zacht zou worden..
Na 7 uur op de Q bereikte de roast een temperatuur van 83 graden, dus de cool box in om een uurtje te rusten. In de tussentijd gerookte aardappelen na recept van Julius Caspers z'n boek, de BBQ saus weer gemaakt uit de Smokey Goodness boek.
Eindresultaat was "prima". Had er iets meer van verwacht, helemaal een wat betere rookring en misschien volgende keer toch gaan voor een Pulled Beef variant.







Verstuurd vanaf mijn CPH1931 met Tapatalk