BasBQ
Beef en Steak

Test DIY Cold smoker met kaas

 

Stennis

Kooltjesharker
Berichten
127
Hier mijn eerste test en wel met
KAAS

Ben een echt kaas fan, en wilde de smoker incl kaas even testen voor ik zalm ga doen.

hier de op stelling:


Het gaas is voor betere verbranding. alleen is dat nog een prototype rol. appel hout snippers gebuikt.


gaatje gemarkeerd waar het pijpje doorheen kan. zo komt hij precies door een sleuf in de onderste ventilatie.


pijpje waar het pompje aan zit moet nog even ingekort worden.


Aansteken (hij stond al aan)


en roken


klein stukje


temp bleef mooi, niet te heet.


niet echt verkleurd


in de vacuum en een week wachten


hij heeft zn werk goed gedaan


hij kon nog langer door gaan. maar na een uur is het voor de kaas wel goed


dit alles was 2 weken geleden.
afgelopen weekend mogen proeven en hij was zeker lekker!
het was natuurlijk niet zo een groot stuk dus de dichtheid van de rook was wat meer gezien het oppervlak wat hij had. rondom met de kaasschaaf een plakje eraf
en de rest wat top. voor mijn vriendin mag hij volgende keer een half uur ipv een uur. en opzich heeft ze daar gelijk in  :p  ssst
ook de volgende keer zal het een groter stuk kaas zijn.
tussendoor ga ik hem nog een keer testen als ik hem helemaal vol doe met hout. kijken hoelang hij het doet.
 
Mooi verslag, succes met de volgende.
 
Goed bezig
 
Bedankt voor het verslag! Heb nog nooit kaas gerookt (alleen maar zalm).
Toch eens proberen. thnx!
 
Nice!
 
Terug
Bovenaan Onderaan