- Berichten
- 732
Gisteren hebben we op m'n werk mijn UDS gebruikt. Ik had er al eens een paar keer over verteld en dus moest ik maar eens wat laten zien. Want vertellen is ??n ding, maar bewijs het maar.
Dus bij B&S 8 dikbevleesde ribben aangeschaft, in de kruiden rub gezet en de UDS opgestookt met een volle starter kolen bovenop de kolen in het mandje. Normaal gesproken blijft hij mooi op 120/130*C staan. Maar nu liep hij al vrij snel terug in temperatuur. Van 130 naar 80*C in 2 uurtjes tijd, en daar bleef hij dan op hangen. Ik heb toen een 1/2 starter gloeiende briketten bijgevoegd en de temp liep weer op naar 150*C. Echter, binnen een half uur zat hij al weer op 100*C.
Wat kan er fout zijn gegaan. Iemand een idee, of heeft een van jullie al eens het zelfde meegemaakt. Graag info.
Ribben waren overigens na 5 uurtjes in de UDS heerlijk mals.
Groeten,
Henk
Dus bij B&S 8 dikbevleesde ribben aangeschaft, in de kruiden rub gezet en de UDS opgestookt met een volle starter kolen bovenop de kolen in het mandje. Normaal gesproken blijft hij mooi op 120/130*C staan. Maar nu liep hij al vrij snel terug in temperatuur. Van 130 naar 80*C in 2 uurtjes tijd, en daar bleef hij dan op hangen. Ik heb toen een 1/2 starter gloeiende briketten bijgevoegd en de temp liep weer op naar 150*C. Echter, binnen een half uur zat hij al weer op 100*C.
Wat kan er fout zijn gegaan. Iemand een idee, of heeft een van jullie al eens het zelfde meegemaakt. Graag info.
Ribben waren overigens na 5 uurtjes in de UDS heerlijk mals.
Groeten,
Henk