Hallo allemaal,
Ik heb een vraagje over de temperatuur van mijn Proq smoker. Ik heb nu een 2maal ribs gemaakt. Ik gebruik de mignon methode en gooi 2 volle waterkokers met kokend water in de waterbak. De temperatuur gaat vervolgens langzaam naar de 100 graden terwijl alle ventilatiegaten openstaan. Als de deksel eraf moet om de ribs te plaatsen verlies ik zo veel warmte en vervolgens komt de smoker ook met zeer veel moeite en doet er een lange tijd over om rond de 100 graden te komen. Verder in de sessie als het meeste water denk ik verdampt is schiet de temperatuur flink omhoog.
Nu wil ik mijn smoker redelijk stabiel krijgen voor in de toekomst bijvoorbeeld pulled pork. Hebben jullie tips voor mij. Lees hier en daar om 2 bakstenen in aluminiumfolie te gebruiken ipv kokend water.
Hoop dat jullie mij kunnen helpen
Ik heb een vraagje over de temperatuur van mijn Proq smoker. Ik heb nu een 2maal ribs gemaakt. Ik gebruik de mignon methode en gooi 2 volle waterkokers met kokend water in de waterbak. De temperatuur gaat vervolgens langzaam naar de 100 graden terwijl alle ventilatiegaten openstaan. Als de deksel eraf moet om de ribs te plaatsen verlies ik zo veel warmte en vervolgens komt de smoker ook met zeer veel moeite en doet er een lange tijd over om rond de 100 graden te komen. Verder in de sessie als het meeste water denk ik verdampt is schiet de temperatuur flink omhoog.
Nu wil ik mijn smoker redelijk stabiel krijgen voor in de toekomst bijvoorbeeld pulled pork. Hebben jullie tips voor mij. Lees hier en daar om 2 bakstenen in aluminiumfolie te gebruiken ipv kokend water.
Hoop dat jullie mij kunnen helpen