Goedemorgen BBQ-maatjes,
Ik heb sinds kort een kamado en ben ook zeker geen professional als het aankomt op bbq-en. Het lukt mij aardig goed om de temperatuur stabiel te houden als ik een plateset gebruik.
Laatst heb ik voor de 1e keer echt gegrild boven het houtskool. (Gehakt burgers) en toen ging het bij mij even mis met de temperatuur. Omdat de burgers best veel handelingen nodig hebben (draaien, broodjes grillen, kaas erop,) gaat het deksel best wel vaak open. Hierdoor kan de temp oplopen. Maar richting het einde toen ik bijna klaar was begon door het lekkende vet mijn bbq steeds harder te branden en steeds meer vlammen. Gelukkig moest ik ze eraf halen en waren ze klaar toen heb ik maar direct de schuiven dicht gedaan.
Hoe gaan jullie hier mee om , ik had hem zo rond de 200-220 graden alleen toen de vlammen kwamen ging de temp steeds hoger. Ik probeer uiteraard het deksel zo veel mogelijk dicht te houden maar goed hij moet een burger wel is open. Elke keer als ik hem open deed kwamen de vlammen ook weer op. Deed ik hem weer dicht ging het wel. Zo richting het eind had ik bijna een vuurzee in mijn bbq heb ik snel de burgers er maar af gehaald en de schuiven dicht gedaan. Toen schoot de temp toch echt wel met een vaart over de 250 graden. Wat mij te warm lijkt mocht je denken ik ga hierna nog een rondje burgers grillen.
Is het een idee om bijvoorbeeld bij het openen van het deksel om de vlammen wat in toom te houden de onderste schuif helemaal dicht te doen? En bij het sluiten deze weer terug in zijn oude positie te schuiven? Ik had het idee dat die best veel lucht aanzoog via onderen.
Ik ben heel benieuwd wat jullie ervaringen zijn.
Ook heb ik het idee dat mijn bbq best veel rookt. Ik gebruik houtskool van grizzly grills wat misschien iets vochtig kan zijn. Ik bewaar deze in de schuur. Verder steek ik hem aan met krullen en probeer ik niet bovenop de krul direct houtskool te leggen zodat de vlam wel lucht kan pakken. Ik heb aan het begin het deksel open en doe hem later dicht. En de schuif onderaan heb ik natuurlijk open totdat deze bijna op temp is dan pas ga ik hem knijpen.
Vooral als ik hem dichtdoe word het een stoomtrein lijkt wel. (witte rook)
Ik heb sinds kort een kamado en ben ook zeker geen professional als het aankomt op bbq-en. Het lukt mij aardig goed om de temperatuur stabiel te houden als ik een plateset gebruik.
Laatst heb ik voor de 1e keer echt gegrild boven het houtskool. (Gehakt burgers) en toen ging het bij mij even mis met de temperatuur. Omdat de burgers best veel handelingen nodig hebben (draaien, broodjes grillen, kaas erop,) gaat het deksel best wel vaak open. Hierdoor kan de temp oplopen. Maar richting het einde toen ik bijna klaar was begon door het lekkende vet mijn bbq steeds harder te branden en steeds meer vlammen. Gelukkig moest ik ze eraf halen en waren ze klaar toen heb ik maar direct de schuiven dicht gedaan.
Hoe gaan jullie hier mee om , ik had hem zo rond de 200-220 graden alleen toen de vlammen kwamen ging de temp steeds hoger. Ik probeer uiteraard het deksel zo veel mogelijk dicht te houden maar goed hij moet een burger wel is open. Elke keer als ik hem open deed kwamen de vlammen ook weer op. Deed ik hem weer dicht ging het wel. Zo richting het eind had ik bijna een vuurzee in mijn bbq heb ik snel de burgers er maar af gehaald en de schuiven dicht gedaan. Toen schoot de temp toch echt wel met een vaart over de 250 graden. Wat mij te warm lijkt mocht je denken ik ga hierna nog een rondje burgers grillen.
Is het een idee om bijvoorbeeld bij het openen van het deksel om de vlammen wat in toom te houden de onderste schuif helemaal dicht te doen? En bij het sluiten deze weer terug in zijn oude positie te schuiven? Ik had het idee dat die best veel lucht aanzoog via onderen.
Ik ben heel benieuwd wat jullie ervaringen zijn.
Ook heb ik het idee dat mijn bbq best veel rookt. Ik gebruik houtskool van grizzly grills wat misschien iets vochtig kan zijn. Ik bewaar deze in de schuur. Verder steek ik hem aan met krullen en probeer ik niet bovenop de krul direct houtskool te leggen zodat de vlam wel lucht kan pakken. Ik heb aan het begin het deksel open en doe hem later dicht. En de schuif onderaan heb ik natuurlijk open totdat deze bijna op temp is dan pas ga ik hem knijpen.
Vooral als ik hem dichtdoe word het een stoomtrein lijkt wel. (witte rook)