K
Kobold
Gast
Na ons bezoek aan het Butcherboys Bootcamp was voor teerbeminde de maat vol...
Doordat ze, door mijn hinderlijke eigenschap met iedereen een gesprek aan te gaan, zelf de T-bonesteak maar aangeschroeid heeft, (wat haar dus goed bevallen is) is het onvermijdelijke gebeurd...
De microbe heeft zich vastgebeten in haar...
Op de terugweg hebben we eerst onze indrukken nog eens opgehaald en toen begon ze voorzichtig: Peet? 'ja Lief?' Ik wil toch nog een keer zelf spareribs maken, op mijn manier...beetje Indo, en niet zo'n smaakexplosie met naverbrander, gewoon, beetje subtiel dat je het vlees ook nog proeft.
'Dat kan toch?, dan mosten we straks maar 3 bellyribs uut d'n vraizer trekken en ze in koud water laten ontdooien....' zei ik nog....
Aldus geschiedde:
Na het ontdooien werden de ribben ontvliest, en niet in Kobold stijl de vliezen eraf scheuren, maar minutieus met een scherp mesje de hele rib trimmen..
Het recept van de marinade en de mop had ze al in haar hoofd, maar ze heeft hem eerst op bord uitgeschreven:
Gistermorgen heeft ze zelf de 57 ingericht voor indirect, het enige wat ik mocht doen was aanwijzingen geven.:
Vervolgens de ribben uit de koeling en op het rooster:
Na 2,5 uur voor de eerste keer moppen:
En dat elk uur weer:
Totdat ze er 6 uur op gelegen hadden: toen begon de lintwurm wel heel hard te knagen en waren ze gelukkig klaar:
Prachtig van kleur, geweldige geur, mooie rookring en perfecte bite:
Op dat moment komen altijd de buren binnenlopen dus die hebben maar direct meegedeeld in het ribfest, als sidedishes heeft Teerbeminde sajoerkool met witte lijst geserveerd (niet gebeurd)
Ik ben beretrots op d'r dat ze het zo keurig gedaan heeft, de temp zelf onder controle gehouden, de pakketjes kersenhout gemaakt en d'r vleesies heerlijk bereidt... ik ben misschien wat bevooroordeeld, maar ik vind ze qua garing beter als dat ik ze zelf er van af haal.
Oh, en ze heeft ook haar oog laten vallen op Phuubs UDS, zo een wil zij ook..... ???
Waar ik al mee begon, de microbe heeft zich genesteld.....
Doordat ze, door mijn hinderlijke eigenschap met iedereen een gesprek aan te gaan, zelf de T-bonesteak maar aangeschroeid heeft, (wat haar dus goed bevallen is) is het onvermijdelijke gebeurd...
De microbe heeft zich vastgebeten in haar...
Op de terugweg hebben we eerst onze indrukken nog eens opgehaald en toen begon ze voorzichtig: Peet? 'ja Lief?' Ik wil toch nog een keer zelf spareribs maken, op mijn manier...beetje Indo, en niet zo'n smaakexplosie met naverbrander, gewoon, beetje subtiel dat je het vlees ook nog proeft.
'Dat kan toch?, dan mosten we straks maar 3 bellyribs uut d'n vraizer trekken en ze in koud water laten ontdooien....' zei ik nog....
Aldus geschiedde:
Na het ontdooien werden de ribben ontvliest, en niet in Kobold stijl de vliezen eraf scheuren, maar minutieus met een scherp mesje de hele rib trimmen..


Het recept van de marinade en de mop had ze al in haar hoofd, maar ze heeft hem eerst op bord uitgeschreven:

Gistermorgen heeft ze zelf de 57 ingericht voor indirect, het enige wat ik mocht doen was aanwijzingen geven.:


Vervolgens de ribben uit de koeling en op het rooster:


Na 2,5 uur voor de eerste keer moppen:


En dat elk uur weer:


Totdat ze er 6 uur op gelegen hadden: toen begon de lintwurm wel heel hard te knagen en waren ze gelukkig klaar:


Prachtig van kleur, geweldige geur, mooie rookring en perfecte bite:


Op dat moment komen altijd de buren binnenlopen dus die hebben maar direct meegedeeld in het ribfest, als sidedishes heeft Teerbeminde sajoerkool met witte lijst geserveerd (niet gebeurd)
Ik ben beretrots op d'r dat ze het zo keurig gedaan heeft, de temp zelf onder controle gehouden, de pakketjes kersenhout gemaakt en d'r vleesies heerlijk bereidt... ik ben misschien wat bevooroordeeld, maar ik vind ze qua garing beter als dat ik ze zelf er van af haal.
Oh, en ze heeft ook haar oog laten vallen op Phuubs UDS, zo een wil zij ook..... ???
Waar ik al mee begon, de microbe heeft zich genesteld.....