BasBQ
Beef en Steak

Tarte Tatin

 
 
 
 

Frits

Administrator
Forumleiding
Berichten
19.965
92B54581-108E-4322-B23B-0FCBAF51AAE7.jpeg



Ingrediënten:
200 gram fijne kristal suiker

50 gram gezouten boter

50 gram Extra virgin Olijfolie.

12-14 appels, ik gebruik Elstar


Werkwijze:

Karameliseer de suiker in drie delen in een pan met dikke bodem.

FA847775-82A8-46BE-B2F9-3BE68C16E4F6.jpeg


Haal van het vuur en voeg de klontjes boter in delen toe, goed blijven roeren.

203A10BF-6152-4AD1-B51A-EE35B711E091.jpeg


In de vorm en doe er de olijfolie bovenop

F57350CA-615A-44E1-B5DF-90064B1B276E.jpeg


Schil de appels 1 voor 1 en doe ze door de ‘lamineerder’

64436C80-1F35-4D28-ABA9-D92F3741C67B.jpeg


Rol ze op tot een diameter van 18 cm, doe ze in de vorm.

3F98FC47-CA5D-46CA-847D-CF2A4E4CB472.jpeg


EA35378A-B1B6-4C08-A8F2-FA623ECA5EDD.jpeg


Doe er nogmaals 25 gram EVO bovenop

Verwarm de barbecue op voor 170C indirect.

Nu mogen de appels erop, eerst voor 45 minuten.

B3F9F740-DFC1-4969-81A4-902166731A09.jpeg


Na 45 minuten druk je voorzichtig met een spatel op de appels, er komt nu wat vocht naar boven.

D677BD15-08FF-4E3E-AC0C-FD56A5AB392C.jpeg


Terug de barbecue in maar nu met een bakpapiertje boven de vorm, leg er een rooster boven op. Laat het 1:15 tot 1:30h in de bbq.

DA877A33-22DE-417C-90A4-08C183432724.jpeg


Na 1,5 uur kon hij van de bbq af.

6F81A12C-B8A4-4380-A32F-BA61C59E1E42.jpeg


Laten afkoelen op kamertemperatuur, bij voorkeur een nacht.

D26608B5-ED93-4823-A9CA-F5D5F6C0ABF6.jpeg


Het bladerdeeg, uitrollen tot 2 euro dikte. Half uur laten rusten, bladerdeeg krimpt na het uitrollen. Steek hierna een rondje uit ter grote van de vorm.

8F5C7D45-1972-49D5-BE46-092ADF20D815.jpeg


Bak deze in de oven tussen 2 gaatjes bladen en bakpapier. Oven op 170C voor 30-40 minuten. Sorry dit was even makkelijker dan de bbq 😱.

Haal het deeg uit de oven en zet de oven op grill stand.

Bestrooi het bladerdeeg met poedersuiker en zet deze voor 2 a 3 minuten onder de grill om de suiker te laten karameliseren.

Helaas geen foto.

Laat het bladerdeeg afkoelen koelen.
Leg het met de gesuikerde kant op de appels

B6952020-466F-4B7D-97EE-2E475D75A774.jpeg


en dan in één keer omdraaien.

11095D10-1AA1-4338-A1D7-03A9B40A00A3.jpeg



Bovenkant insmeren met wat abrikozen gelei.

Gemaakt naar aanleiding van dit YT filmpje

Lekker met wat vanille ijs of wat geslagen room. Nog lekkerder met een Apple Pie Moonshine cocktail 😉.

Bedankt voor het kijken.
 
Laatst bewerkt:
🤔 ik zit met verbazing te lezen.
Wat een project. Lekker.
 
Dat zal wel gesmaakt hebben met die cocktail van je. 😋
 
Ik vind het werkelijk fantastisch er uit zien. Wat een project en wat een ontzettend gaaf eindresultaat 😍
 
Ik had al stiekum een sneak preview gehad, hij ziet er echt schitterend uit Frits.
 
Gaaf idee in die lamineerder. Mooie dichtheid van de taart daardoor. Zal heerlijk zacht zijn gok ik! Ga eens kijken of ik hier ook iets mee kan 🤔
 
Toen ik de eerste foto zag dacht ik eerst aan zalm.
Maar gelukkig is het appel. Wat zou ik daar nu graag een hap inzetten.

Bewerkelijk, maar goed idee.
 
Fantastisch gerecht Frits! Die opgerolde appel ziet er rauw al lekker uit, laat staan na bereiding 😄
 
Schitterend Frits! En ongetwijfeld verschrikkelijk lekker. Die cocktail lijkt me trouwens ook wel wat. 😋
 
Terug
Bovenaan Onderaan