- Berichten
- 20.952
Ingrediënten:
200 gram fijne kristal suiker
50 gram gezouten boter
50 gram Extra virgin Olijfolie.
12-14 appels, ik gebruik Elstar
Werkwijze:
Karameliseer de suiker in drie delen in een pan met dikke bodem.
Haal van het vuur en voeg de klontjes boter in delen toe, goed blijven roeren.
In de vorm en doe er de olijfolie bovenop
Schil de appels 1 voor 1 en doe ze door de ‘lamineerder’
Rol ze op tot een diameter van 18 cm, doe ze in de vorm.
Doe er nogmaals 25 gram EVO bovenop
Verwarm de barbecue op voor 170C indirect.
Nu mogen de appels erop, eerst voor 45 minuten.
Na 45 minuten druk je voorzichtig met een spatel op de appels, er komt nu wat vocht naar boven.
Terug de barbecue in maar nu met een bakpapiertje boven de vorm, leg er een rooster boven op. Laat het 1:15 tot 1:30h in de bbq.
Na 1,5 uur kon hij van de bbq af.
Laten afkoelen op kamertemperatuur, bij voorkeur een nacht.
Het bladerdeeg, uitrollen tot 2 euro dikte. Half uur laten rusten, bladerdeeg krimpt na het uitrollen. Steek hierna een rondje uit ter grote van de vorm.
Bak deze in de oven tussen 2 gaatjes bladen en bakpapier. Oven op 170C voor 30-40 minuten. Sorry dit was even makkelijker dan de bbq

Haal het deeg uit de oven en zet de oven op grill stand.
Bestrooi het bladerdeeg met poedersuiker en zet deze voor 2 a 3 minuten onder de grill om de suiker te laten karameliseren.
Helaas geen foto.
Laat het bladerdeeg afkoelen koelen.
Leg het met de gesuikerde kant op de appels
en dan in één keer omdraaien.
Bovenkant insmeren met wat abrikozen gelei.
Gemaakt naar aanleiding van dit YT filmpje
Lekker met wat vanille ijs of wat geslagen room. Nog lekkerder met een Apple Pie Moonshine cocktail

Bedankt voor het kijken.
Laatst bewerkt: