- Berichten
- 20.364
Tarte Tatin Easterwood style.
Ingrediënten:
Voor de ‘bovenkant’
- 1/2 pak Koopmans cakemix
- 2 eieren
- 75 gram boter
voor de onderkant
100 gram boter
200 gram suiker
5 Elstar appels in grove stukken
Kaneel
6 vormpjes van 9 a 10 cm doorsnede of bakblik van ongeveer 20 cm
Tarte Tatin is een Franse appeltaart die ondersteboven gebakken wordt. Normaal gesproken komt er een deeg boven de appels, ik heb hier een twist aan gegeven door cakebeslag te gebruiken.
Werkwijze:
Maak een half pak cakebeslag volgens de aanwijzingen op het pak. Stop het beslag in een spuitzak of ziplock zakje zodat je het straks makkelijk op de appels kan spuiten.
Schil de appels en snijd in blokjes
Doe de boter en suiker in een grote pan, laat dit langzaam karameliseren tot een mooie diepbruine kleur.
pas op suiker wordt gevaarlijk het!!
Doe voorzichtig de appels erbij en kook het rustig vijf minuten door
de appels moeten een klein beetje zachter worden
Verdeel de appels over de ingeboterde bakjes zodat de bodem mooi bedekt is.
nu mag het indirect op de bbq voor 25-35 minuten bij 160C
Het is klaar als het deeg 95C is
haal het van de bbq en draai het om op een bordje. Lekker bolletje ijs maakt het af
eet smakelijk.