BasBQ
Beef en Steak

Tarte Tatin, Easterwood style

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.198
8FBA8005-9DC2-4C73-BA72-9F23D7A97A94.jpeg

Tarte Tatin Easterwood style.

Ingrediënten:
Voor de ‘bovenkant’

- 1/2 pak Koopmans cakemix
- 2 eieren
- 75 gram boter

voor de onderkant

100 gram boter
200 gram suiker
5 Elstar appels in grove stukken
Kaneel

6 vormpjes van 9 a 10 cm doorsnede of bakblik van ongeveer 20 cm

Tarte Tatin is een Franse appeltaart die ondersteboven gebakken wordt. Normaal gesproken komt er een deeg boven de appels, ik heb hier een twist aan gegeven door cakebeslag te gebruiken.

Werkwijze:

Maak een half pak cakebeslag volgens de aanwijzingen op het pak. Stop het beslag in een spuitzak of ziplock zakje zodat je het straks makkelijk op de appels kan spuiten.

Schil de appels en snijd in blokjes

6485EC50-1FE6-48B6-81A4-F0FDB376CD49.jpeg

Doe de boter en suiker in een grote pan, laat dit langzaam karameliseren tot een mooie diepbruine kleur.
pas op suiker wordt gevaarlijk het!!

30AD068B-D7A5-4DA3-94E9-731F9F5ECDE9.jpeg


Doe voorzichtig de appels erbij en kook het rustig vijf minuten door

818A3A63-109E-476C-AAFF-9BDCE63C466C.jpeg

de appels moeten een klein beetje zachter worden

ED257284-D053-4ABA-9745-F35FE6FEC3DF.jpeg

Verdeel de appels over de ingeboterde bakjes zodat de bodem mooi bedekt is.

22C6C92D-7489-4606-8E5E-BC8E3B9E0780.jpeg
Spuit nu een dun laagje beslag over de appels.
87EA130A-1393-4C38-AA90-40DC589B681D.jpeg

nu mag het indirect op de bbq voor 25-35 minuten bij 160C
Het is klaar als het deeg 95C is
D186627A-51AB-4EB3-8498-3BCB9D432A9D.jpeg

haal het van de bbq en draai het om op een bordje. Lekker bolletje ijs maakt het af
83CAD4D3-A995-40F6-BBDB-D7421E0BAA5A.jpeg

eet smakelijk.
 

mrooding

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
 
 
Berichten
570
Dat ziet er wederom fantastisch lekker uit Frits. Geniet er van!
 

Ewald

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
3.113
Ik ben geen toetjesmens Frits, maar hier ga ik van watertanden, ziet er heerlijk uit
 

Frits

Administrator
Forumleiding
 
 
 
 
Berichten
13.198
Ewald, het is ook echt heel lekker. Ga nog wel wat experimenteren, maar dit wordt wel een blijvertje
 

SandyMan

Pitmaster
 
 
 
Berichten
766
Jeetje Frits, dit ziet er goed uit!
En een goed idee om meerdere kleine taartjes te maken! sneller gaar en presenteert ook nog eens leuk
 

picosuma

Gemarineerd
 
 
 
 
Berichten
2.054
Mooi recept hoor ga ik vast en zeker ook een keer maken


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro
 

Ridevi71

BBQ Junkie
 
 
 
 
 
Berichten
5.374
Man, dat ziet er werkelijk perfect uit.
Dit gaat hier zeker ook eens gemaakt worden.
Misschien smaakt een scheutje rum er ook wel bij :unsure:
 

Jet

Gemarineerd
 
 
 
 
 
Berichten
1.108
Ik ben niet van de toetjes maar dit lijkt mee heerlijk, scheutje rum of boeren jongens en een beetje kaneel🤔 ooit heb ik wel eens een tarte tatin gehad maar dat was met een halve peer een een soort van perensorbetijs erbij, het was heerlijk, deze ga ik onthouden;)
 
Bovenaan Onderaan