- Berichten
- 5.627
Oftewel: Gemarineerde gebakken Tarbot Venetiaanse stijl
500 gram Tarbotfilet, Grietfilet of Tongfilet
Marinade:
2 eieren
beetje zout
2 el. melk
Saus:
1 ui
4 el. olijfolie
30 gr. boter
enkele slagen zwarte peper uit de molen
3 laurierblaadjes
60 ml. witte wijnazijn (ik ga voor een goede rijstazijn Konig white rice vinegar)
120 ml. water
2 volle el verse Peterselie
1 teen knoflook
4 el. rozijnen
2 el. pijnboompitten, of wat wij doen pistachenoten (wegens allergie)
Panko of paneermeel om te paneren of zelfgemaakt brood paneer.
50/50 Goede bakolie (arachide) en roomboter, vis moet zwemmen dus het ligt aan de grootte van de pan hoeveel, zeg een laag olie boter van 1/2 centimeter.
Bereiding:
Filets in stukken snijden van 5 x 10 cm (ongeveer)
In een schaal eieren, zout en melk loskloppen en de drooggedepte visfilet aan toevoegen en minstens 1 uur laten marineren, ondertussen af en toe omscheppen. Ui in dunne ringen snijden en 5 min inkoud water zetten.
Olie en boter in skillet verwarmen en de drooggedepte uien in 5 minuten glazig laten worden (niet bakken)
Wijn/Rijst azijn en laurierblad toevoegen en een paar (2) minuten laten sudderen daarna water erbij en 30 min door sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Peterselie en knoflook fijnhakken, Rozijnen 15 min. laten weken in warm water, pijnboompitten/ pistachenoten even in een droge skillet opbakken
Peterselie en knoflook even mee verwarmen in de saus
Visfilets stuk voor stuk door de panko/paneer halen boter/olie heet laten worden en de vis ongeveer 2 minuten per kant gaar bakken.
Vis op schaal leggen, afgedroogde rozijnen en pistachenoten/pijnboompitten en de saus erover verdelen.
De pasta is heel simpel en komt uit het pastamachine boek.
Pasta met knoflook-olijfoliesaus:
2 tot 4 tenen knoflook
6 tot 8 extra vergine olijfolie (koudgeperst) van zeer goede kwaliteit !!
Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak.
1 el. gehakte verse Peterselie
450 gram verse pasta (koeling supermarkt)
knoflook hakken en met de olijfolie 5 min. heel zachtjes!! laten smoren.
op smaak brengen met Peper en Zout schep er de peterselie door haal de pan van het vuur en zet apart.
Pasta koken afgieten in vergiet en schep hem dan losjes om met de knoflooksaus, Dien onmiddelijk op.
Wij doen er dan grof geschaafde Grano Padano kaas over als topping
500 gram Tarbotfilet, Grietfilet of Tongfilet
Marinade:
2 eieren
beetje zout
2 el. melk
Saus:
1 ui
4 el. olijfolie
30 gr. boter
enkele slagen zwarte peper uit de molen
3 laurierblaadjes
60 ml. witte wijnazijn (ik ga voor een goede rijstazijn Konig white rice vinegar)
120 ml. water
2 volle el verse Peterselie
1 teen knoflook
4 el. rozijnen
2 el. pijnboompitten, of wat wij doen pistachenoten (wegens allergie)
Panko of paneermeel om te paneren of zelfgemaakt brood paneer.
50/50 Goede bakolie (arachide) en roomboter, vis moet zwemmen dus het ligt aan de grootte van de pan hoeveel, zeg een laag olie boter van 1/2 centimeter.
Bereiding:
Filets in stukken snijden van 5 x 10 cm (ongeveer)
In een schaal eieren, zout en melk loskloppen en de drooggedepte visfilet aan toevoegen en minstens 1 uur laten marineren, ondertussen af en toe omscheppen. Ui in dunne ringen snijden en 5 min inkoud water zetten.
Olie en boter in skillet verwarmen en de drooggedepte uien in 5 minuten glazig laten worden (niet bakken)
Wijn/Rijst azijn en laurierblad toevoegen en een paar (2) minuten laten sudderen daarna water erbij en 30 min door sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Peterselie en knoflook fijnhakken, Rozijnen 15 min. laten weken in warm water, pijnboompitten/ pistachenoten even in een droge skillet opbakken
Peterselie en knoflook even mee verwarmen in de saus
Visfilets stuk voor stuk door de panko/paneer halen boter/olie heet laten worden en de vis ongeveer 2 minuten per kant gaar bakken.
Vis op schaal leggen, afgedroogde rozijnen en pistachenoten/pijnboompitten en de saus erover verdelen.
De pasta is heel simpel en komt uit het pastamachine boek.
Pasta met knoflook-olijfoliesaus:
2 tot 4 tenen knoflook
6 tot 8 extra vergine olijfolie (koudgeperst) van zeer goede kwaliteit !!
Zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak.
1 el. gehakte verse Peterselie
450 gram verse pasta (koeling supermarkt)
knoflook hakken en met de olijfolie 5 min. heel zachtjes!! laten smoren.
op smaak brengen met Peper en Zout schep er de peterselie door haal de pan van het vuur en zet apart.
Pasta koken afgieten in vergiet en schep hem dan losjes om met de knoflooksaus, Dien onmiddelijk op.
Wij doen er dan grof geschaafde Grano Padano kaas over als topping