BasBQ
Beef en Steak

Tandoori ribs

  • Onderwerp starter smokey bandit
  • Startdatum
S

smokey bandit

Gast
Vandaag de NOMU tandoori rub geprobeerd op een paar spareribs


4 EL lichte sojasaus
1 EL appelcider azijn
2 TL tandoori rub ( NOMU )
1 EL bruine suiker
1 EL olie

Hierin de ribs gemarineerd
_MG_3794.jpg


Daarna op de Q met een blokje kersenhout
_MG_3797.jpg


Na 3 uur
_MG_3800.jpg


Vervolgens met een scheutje bier (ik had even niets anders) ingepakt weer 2 uur terug op de Q
_MG_3801.jpg


Vervolgens nog een uurtje naakt op de Q
Het resultaat
_MG_3802.jpg


Wat vonden we ervan
Best lekker alleen de rub is erg grof gemalen, de stukjes korianderzaad zitten nog tussen mijn tanden
Volgende keer maar even wat fijner maken
Maar voor een eerste experiment zeker niet slecht
 
Je zou die rub ook door een Griekse yoghurt kunnen doen en zo de marinade maken. In India zijn veel van die marinades op yoghurt basis.

Ribjes zien er goed uit!
 
Het zuur in de yoghurt maakt je ribs ook malser.
 
Ik zou de ciderazijn in dat geval achterwege kunnen laten neem ik aan?
 
Ik ben in Indiase tandoori recepten nog nooit appelazijn, sojasaus of bruine suiker tegengekomen ;)
 
Ben gek op Indiaas eten, dus dit ga ik zeker een keer proberen !
 
Ze zien er heerlijk uit, maar ik had wel andere ingrediënten verwacht bij tandoori.
 
ze zien er lekker uit hoor!
 
noskos zei:
Ik ben in Indiase tandoori recepten nog nooit appelazijn, sojasaus of bruine suiker tegengekomen ;)

Frits zei:
Ze zien er heerlijk uit, maar ik had wel andere ingrediënten verwacht bij tandoori.

Het was ook een experiment.
fusion cooking heet dat.
Je moet zo af en toe ook eens out of the box denken ;)
 
Het oogt in ieder geval wel lekker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan