Ik heb een tijdje geleden bij Sligro een pak met geportioneerde kogelbiefstukken gekocht van Iers rundvlees. Ik dacht dat wel redelijk goed moest zijn. Dit zijn allemaal porties van ongeveer 150 gram en ongeveer 2 cm dik. Het bereiden zodat het ook nog te eten is, vind ik een uitdaging.
Dit heb ik geprobeerd:
Dit heb ik geprobeerd:
- Dry brinen met alleen zout. Langzaam gegaard op 110 graden tot ongeveer 48 graden kerntemperatuur. Daarna op hoge temperatuur afgrillen. Reverse sear eigenlijk. Resultaat, zag er mooi medium rare uit, maar biefstuk was behoorlijk taai. Komt dit omdat reverse sear eigenlijk alleen voor dikkere stukken gaat?
- Direct grillen op BBQ op 220 graden. Regelmatig draaien totdat de buitenkant er lekker uitziet en kerntemperatuur voldoende is. Kerntemperatuur vond ik nogal een uitdaging omdat de biefstuk er maar lang op moest blijven liggen tot de kern 49 graden was. Ik was bang dat de hele buitenkant doorbakken was. Ik heb de biefstuk er dus maar afgehaald en onder alu folie laten rusten. Resultaat was rare tot medium rare. Redelijk grote rand die doorbakken was. Ook nu weer taai.