Beef en Steak

T-Bone

  • Onderwerp starter Onderwerp starter John
  • Startdatum Startdatum
J

John

Gast
Hallo allen

Ik heb nog een zestal t-bones in de vriezer liggen, alleen ben (nog) een leek wat bertreft het het bbq-en van zulke stukken vlees, ben sinds kort in het bezit van een weber mastertouch gbs, voordat ik zulke mooie stukken vlees 'verknal', wil ik gaarne jullie hulp, en dan graag van A tot Z( tempertuur, kruiden, enz)

Alvast bedankt voor jullie medewerking!
 
hoi John, gewoon kort boven de hete briketten om en om

zou je jezelf misschien ook even voor willen stellen?  :)
 
Hoe dik zijn de t bone steaks?
Ik zou gaan voor je bbq brengen naar 120 graden, je t bone steaks garen tot 48 graden kern ongeveer.
Net voordat je de 48 graden bereikt, zorgen dat je een (halve) starter goed heet brandende kolen hebt, die in je q gooien, en de t bones daarop nog even een paar minuten om en om afgrillen tot de buitenkant mooi bruin is. Mogen best wat vlammen het vlees raken.
Daarna je t bones op een (niet te koud) bord leggen met alu folie eromheen, en een minuut of 10 laten rusten voordat je als een caveman het vlees naar binnen schrokt ;)
Zo is het mij in ieder geval gelukt om een mooi rode binnenkant te combineren met een dun korstje buitenom.
 
En niet steenkoud op de Q leggen. Dus even op temperatuur laten komen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan