- Berichten
- 5.285
Ik had nog 2 T-Bones liggen van het BWB ras wachtende op veel bezoek, maar vermits het niet kan ivm bezoek, moest het met het gezin. 1 van de 2 toch. Andere is voor later.
Zoontje in de vrijdag onverwachts geopereerd en ziet nu liever geen eten. Dus een T-Bone van 1675gr voor ons tweetjes. Gelukkig sprong er nog ff een vriend binnen die ook een paar stukken wilde proeven.
Ik was begonnen met de reverse sear, maar de temperatuur liep zo traag op dat ik het niet meer snapte. Toen ik zag dat de meter op de dome veel hoger stond dan de inkbird, wist ik dat er iets niet goed zat. Ff checken en bleek dat mijn vlees tegen de roostersonde lag. Direct opzij gelegd en ineens gaf hij 144° aan en bleef oplopen. Vlees eraf en nijpen, maar bleef oplopen tot boven de 160° en zou ontzettend lang duren eer hij op 100° zou zitten. Dus alles eruit op de gietijzeren rooster na en alles open voor de initial sear
Rap dicht schroeien, deflector erin en laten oplopen naar 52°.
Gelukkig toch goed gekomen. Op het laatste nog 2 stukjes over voor in mijn slaatje morgen en het been woog 223gr.
Zoontje in de vrijdag onverwachts geopereerd en ziet nu liever geen eten. Dus een T-Bone van 1675gr voor ons tweetjes. Gelukkig sprong er nog ff een vriend binnen die ook een paar stukken wilde proeven.
Ik was begonnen met de reverse sear, maar de temperatuur liep zo traag op dat ik het niet meer snapte. Toen ik zag dat de meter op de dome veel hoger stond dan de inkbird, wist ik dat er iets niet goed zat. Ff checken en bleek dat mijn vlees tegen de roostersonde lag. Direct opzij gelegd en ineens gaf hij 144° aan en bleef oplopen. Vlees eraf en nijpen, maar bleef oplopen tot boven de 160° en zou ontzettend lang duren eer hij op 100° zou zitten. Dus alles eruit op de gietijzeren rooster na en alles open voor de initial sear

Gelukkig toch goed gekomen. Op het laatste nog 2 stukjes over voor in mijn slaatje morgen en het been woog 223gr.
Laatst bewerkt: