BasBQ
Beef en Steak

Swineapple?

 
 
 

ellenblokhuis

Kooltjesharker
Berichten
177
Goedemorgen, ik zie op het grote boze internet de afgelopen dagen iedere keer swineapple voorbij komen. Een ananas uitgehold, gevuld met varkensvlees en omwikkeld met spek. Daarna low and slow...

Heeft iemand van jullie dit al eens gemaakt? Smaakte het? Er zijn ook reacties dat het zuur van de ananas nl. het varkensvlees "taai" maakt... Die theorie snap ik, maar ik heb meer het idee dat het zuur juist zorgt dat het vlees zacht wordt.

Alvast bedankt voor de reacties.
Ellen
 
Hoi Ellen, ik heb dit gerechtje nooit gemaakt, maar ik maak graag stoofpotjes waar je azijn/wijn/buur gebruikt om met dat zuur het vlees lekkerder zacht te kunnen stoven dus ik neig met jou mee naar het laatste. Klinkt bovendien als een hele lekkere combo... succes!
 
Volgens mij bevat ananas, net als papaya en kiwi, een enzym dat vleeseiwitten afbreekt. Daarom wordt de huid van je vingers 'zacht' als je verse ananas aan het snijden bent. Hij lost langzaam op... Een natuurlijke vleesvermalser... Dus vast een goede combi!
 
Terug
Bovenaan Onderaan