- Berichten
- 2.798
Vandaag voor het avondeten ribs volgens 3,2,1, methode.
Mooie rib bij slager besteld van 1,3 kg, meer hadden we niet nodig, de Kids wouden hamburger
.
De rib was al van zijn vlies ontdaan en heb hem in een eigen rub gezet .
De Basterd opgestookt naar 115 graden .
Had een zak kolen van grizzely oak. Vind deze wel stinken, beetje chemisch .
Maar goed ,toen hij op themp was rook je het niet meer .
Blok kers tussen de kolen en 2,5 uur in de rook .
En daarna ingepakt met klontjes roomboter en een scheut appelsap . Hier in 1 uur in laten zitten .daarna uitgepakt en met voorverwarmde bbq saus sweet&sticky met een eetlepel bruine suiker
In gesmeerd ,
Nog 20 min laten liggen en smullen maar .
Hadden er aardappel schijfjes met sla bij .
Rib was lekker ,niet te zacht maar met nog een bite om lekker te kluifen .
Mooie rib bij slager besteld van 1,3 kg, meer hadden we niet nodig, de Kids wouden hamburger

De rib was al van zijn vlies ontdaan en heb hem in een eigen rub gezet .
De Basterd opgestookt naar 115 graden .
Had een zak kolen van grizzely oak. Vind deze wel stinken, beetje chemisch .
Maar goed ,toen hij op themp was rook je het niet meer .
Blok kers tussen de kolen en 2,5 uur in de rook .
En daarna ingepakt met klontjes roomboter en een scheut appelsap . Hier in 1 uur in laten zitten .daarna uitgepakt en met voorverwarmde bbq saus sweet&sticky met een eetlepel bruine suiker
In gesmeerd ,
Nog 20 min laten liggen en smullen maar .
Hadden er aardappel schijfjes met sla bij .
Rib was lekker ,niet te zacht maar met nog een bite om lekker te kluifen .
Laatst bewerkt: