- Berichten
- 125
Halverwege de middag: telefoon van de lieftallige echtgenote. "Er blijft een vriendin eten, kun jij wat lekkers maken"
Op de terugweg op de bonnefooi de winkel in gelopen op zoek naar inspiratie. Dat is uiteindelijk een surf en turf geworden: black tiger gamba's en diamanthaas.
Eenmaal thuis moest er snel geschakeld worden. Eerst de barbecue in de fik gestoken, toen de gamba's schoongemaakt en in een badje van olijfolie, knoflook, rode peper en limoensap laten zwemmen.
Toen de barbecue eenmaal heet was de diamanthaas van een krokante korst voorzien direct boven de kolen. Toen ik hem daarna indirect wilde doorgaren bleken ze al op 44°C te zitten. Dat hoefde dus maar heel kort.
Daarom als de sodemieter de garnalen erbij gegooid. Die zijn gelukkig binnen no time klaar!
De garnalen konden direct van de grill op het bord als voorgerecht. Zo had het vlees nog even tijd om te rusten.
Die smaakten alvast heerlijk! Daarna was het tijd om het vlees te trancheren. Alleen op smaak gebracht met wat peper en zout. Man o man, wat een heerlijk zacht en mals vlees!
Al met al niet slecht voor een snel geïmproviseerd maaltje
Op de terugweg op de bonnefooi de winkel in gelopen op zoek naar inspiratie. Dat is uiteindelijk een surf en turf geworden: black tiger gamba's en diamanthaas.
Eenmaal thuis moest er snel geschakeld worden. Eerst de barbecue in de fik gestoken, toen de gamba's schoongemaakt en in een badje van olijfolie, knoflook, rode peper en limoensap laten zwemmen.
Toen de barbecue eenmaal heet was de diamanthaas van een krokante korst voorzien direct boven de kolen. Toen ik hem daarna indirect wilde doorgaren bleken ze al op 44°C te zitten. Dat hoefde dus maar heel kort.
Daarom als de sodemieter de garnalen erbij gegooid. Die zijn gelukkig binnen no time klaar!
De garnalen konden direct van de grill op het bord als voorgerecht. Zo had het vlees nog even tijd om te rusten.
Die smaakten alvast heerlijk! Daarna was het tijd om het vlees te trancheren. Alleen op smaak gebracht met wat peper en zout. Man o man, wat een heerlijk zacht en mals vlees!
Al met al niet slecht voor een snel geïmproviseerd maaltje
