MarcH
Kooltjesharker
- Berichten
- 184
Beste BBQ-collegae,
Graag wat advies en/of suggesties.
Wij gaan vanavond met de buren gezellig zitten tuinen en uiteraard gaat de WMT aan en zoals de titel wellicht doet vermoeden gaan we voor Surf&Turf.
We hebben een mooi stuk Entrecote van de slager, zo'n 4 a 5 cm dik in het dikste stuk. Mijn idee : thermometer in z'n kont, indirect tot de ideale temp en affikken direct boven de briketten. Reverse-sear dus.
Vraag : is dit voor een dergelijk stuk vlees idd de beste manier en zo ja, wat is die ideale kerntemp tijdens indirect (en in welk stuk) voor medium-rare tot medium eindresultaat, dus na de sear?
Daarnaast hebben we gamba's... 4 stuks van een vrij gangbaar formaat en 4 stuks van een formaat waar ik graag een stukje uit de weg voor zou zwemmen... Halve kreeften eigenlijk.
Vooral de grote... Wat is de beste manier en tijd ongeveer? We hebben de weber gbs inzet plancha (gietijzeren plaat), dat lijkt mij handig uiteraard. Maar ik sta open voor tips en suggesties!
Alvast bedankt voor het meedenken. De Q gaat tegen 19 uur aan denk ik.
Graag wat advies en/of suggesties.
Wij gaan vanavond met de buren gezellig zitten tuinen en uiteraard gaat de WMT aan en zoals de titel wellicht doet vermoeden gaan we voor Surf&Turf.
We hebben een mooi stuk Entrecote van de slager, zo'n 4 a 5 cm dik in het dikste stuk. Mijn idee : thermometer in z'n kont, indirect tot de ideale temp en affikken direct boven de briketten. Reverse-sear dus.
Vraag : is dit voor een dergelijk stuk vlees idd de beste manier en zo ja, wat is die ideale kerntemp tijdens indirect (en in welk stuk) voor medium-rare tot medium eindresultaat, dus na de sear?
Daarnaast hebben we gamba's... 4 stuks van een vrij gangbaar formaat en 4 stuks van een formaat waar ik graag een stukje uit de weg voor zou zwemmen... Halve kreeften eigenlijk.
Vooral de grote... Wat is de beste manier en tijd ongeveer? We hebben de weber gbs inzet plancha (gietijzeren plaat), dat lijkt mij handig uiteraard. Maar ik sta open voor tips en suggesties!
Alvast bedankt voor het meedenken. De Q gaat tegen 19 uur aan denk ik.


