Mijn buurvrouw mag geen suiker van de dokter. Niet dat ze ruzie heeft met de dokter, maar ze mag toch geen suiker van de dokter.
En toch wil ik haar eens goede spareribs laten proeven (tot nu toe kent ze alleen de voorgekookte restaurant versie).
Momenteel maak ik de ribs door de (noskos) basic bbq rub te gebruiken en de laatste stap een honing bbq saus te gebruiken. Beide met suiker dus.
Een oplossing zou kunnen zijn het gebruik van zoetstoffen in plaats van suiker. Sucralose kun je 1 op 1 gebruiken en schijnt redelijk tegen hogere temperaturen te kunnen (al zijn er ook publicaties die een grens van 109C aangeven).
Dus een rub met sucralose i.p.v. bruine suiker en een bbq saus maken met dezelfde zoetstof.
Een tweede oplossing zou kunnen zijn een rub zonder suiker en de eindsaus extra zoet te maken met of zoetstoffen of honing, mits ze dat laatste wel mag.
Maar hoe dan ook zou het mooi zijn als de smaak wel redelijk bij mijn standaard manier in de buurt blijft.
Heeft iemand ervaring of idee?n over geen/minder suiker gebruiken met ribs?
En toch wil ik haar eens goede spareribs laten proeven (tot nu toe kent ze alleen de voorgekookte restaurant versie).
Momenteel maak ik de ribs door de (noskos) basic bbq rub te gebruiken en de laatste stap een honing bbq saus te gebruiken. Beide met suiker dus.
Een oplossing zou kunnen zijn het gebruik van zoetstoffen in plaats van suiker. Sucralose kun je 1 op 1 gebruiken en schijnt redelijk tegen hogere temperaturen te kunnen (al zijn er ook publicaties die een grens van 109C aangeven).
Dus een rub met sucralose i.p.v. bruine suiker en een bbq saus maken met dezelfde zoetstof.
Een tweede oplossing zou kunnen zijn een rub zonder suiker en de eindsaus extra zoet te maken met of zoetstoffen of honing, mits ze dat laatste wel mag.
Maar hoe dan ook zou het mooi zijn als de smaak wel redelijk bij mijn standaard manier in de buurt blijft.
Heeft iemand ervaring of idee?n over geen/minder suiker gebruiken met ribs?