- Berichten
- 2.982
Om maar gelijk met de spoiler in huis te vallen. Is het gelukt?: Nee. Was het vreselijk lekker?: Ja. Dus waar zeuren we over?: 
Stuff it. Sander kwam met het onderwerp en ik had gelijk al het idee te pakken. Onlangs een filmpje voorbij zien komen en dit moest em worden "gevulde pompoen". Recept bedacht, nu de tijd vinden...
... En toen kwam forumHELD Marc met zijn gevulde pompoen..... Maar uiteraard laat IK me niet uit het veld slaan een beetje strijd mag wel
. En daarnaast lijkt mijn idee er in de verste verte niet op dus we gaan door
.
De pompoen gekocht, buiten de foto's mooi uitgehold. En bij het uithollen rekening gehouden met de tip van Marc, niet te dun bij de bodem.
Mijn idee was simpel: Stoofpot, gemaakt in de pompoen
Eerst het vlees roken.
Hierna in blokjes snijden en even aanbakken.
Ondertussen had ik een uitje en bleekselderij gesneden en mochten deze na het vlees in de pan.
Nog even wat paddenstoelen gesneden, knoflook, verse kruiden in de tuin geplukt en alles in de pan.
Het vlees er weer bij en uiteraard het geheel wat te drinken gegeven met een combi van fond en rode wijn.
En dan vullen.
Even wat vleugels voor de lunch er bij.
En dan maar laten pruttelen.
1,5 uur verder, remember the spoiler.. Pompoen gaar en het vlees verre van. Alles er uitgehaald en verder in de DO. uiteindelijk 6 uur later
.
Pffff ondertussen donker. Dan maar een beetje creativiteit. Alles terug in de pompoen en ff een fotootje
.
En wat was het lekker. Misschien niet helemaal volgens planning, maar het resultaat was er
.
Leermoment: Volgende keer of de stoofpot eerst verder voorgaren of kiezen voor iets wat zeker eerder klaar is.
Oh, ik had ook gelijk het eindresultaat kunnen posten, maar deze vind ik minder smakelijk.
Bedankt voor het kijken, have fun en blijf gezond

Stuff it. Sander kwam met het onderwerp en ik had gelijk al het idee te pakken. Onlangs een filmpje voorbij zien komen en dit moest em worden "gevulde pompoen". Recept bedacht, nu de tijd vinden...
... En toen kwam forumHELD Marc met zijn gevulde pompoen..... Maar uiteraard laat IK me niet uit het veld slaan een beetje strijd mag wel


De pompoen gekocht, buiten de foto's mooi uitgehold. En bij het uithollen rekening gehouden met de tip van Marc, niet te dun bij de bodem.
Mijn idee was simpel: Stoofpot, gemaakt in de pompoen

Eerst het vlees roken.
Hierna in blokjes snijden en even aanbakken.
Ondertussen had ik een uitje en bleekselderij gesneden en mochten deze na het vlees in de pan.
Nog even wat paddenstoelen gesneden, knoflook, verse kruiden in de tuin geplukt en alles in de pan.
Het vlees er weer bij en uiteraard het geheel wat te drinken gegeven met een combi van fond en rode wijn.
En dan vullen.
Even wat vleugels voor de lunch er bij.
En dan maar laten pruttelen.
1,5 uur verder, remember the spoiler.. Pompoen gaar en het vlees verre van. Alles er uitgehaald en verder in de DO. uiteindelijk 6 uur later

Pffff ondertussen donker. Dan maar een beetje creativiteit. Alles terug in de pompoen en ff een fotootje

En wat was het lekker. Misschien niet helemaal volgens planning, maar het resultaat was er

Leermoment: Volgende keer of de stoofpot eerst verder voorgaren of kiezen voor iets wat zeker eerder klaar is.
Oh, ik had ook gelijk het eindresultaat kunnen posten, maar deze vind ik minder smakelijk.
Bedankt voor het kijken, have fun en blijf gezond

Laatst bewerkt: