
Afgelopen weekend was het echt weer voor een heerlijke winterse maaltijd. Daarom maakte ik een stoofpot met winterpeen en zoete aardappel.
De ingredi?nten:
4 witte uien
3 winterpenen
4 kleinere zoete aardappels
2 blaadjes laurier
4 kruidnagels
2 runderbouillon blokjes
Ongeveer 100 gram peperkoek in kleine blokjes (de donkere randen er af gesneden)
1 liter water
Bereiding:
Steek de bbq aan en laat deze op een temperatuur komen van ongeveer 150 graden. Zorg voor een directe en indirecte zone.
Maak ondertussen de uien,winterpeen en zoete aardappel schoon.
Snijd de uien in halve ringen, doe dit ook met de winterpeen.
Snijd de zoete aardappel in 4en en dan in dunne plakjes.
Als de bbq op temperatuur is kun je het vlees even aan grillen boven de directe zone. Schroei het vlees rondom dicht.
Haal het vlees van de bbq en zet de dutch oven boven het indirecte gedeelte. Laat de pan goed heet worden.
Snijd ondertussen het vlees in grove stukken.
Als de pan warm is giet je er een beetje olie in en bak je de uien en het vlees aan. Voeg vervolgens de laurier en kruidnagel toe.
Laat alles nog even lekker sudderen. Giet het water in de pan en voeg de 2 bouillon blokjes toe.
Doe de deksel op de pan en laat het geheel lekker sudderen.
Kijk om het half uur even of er nog genoeg vocht in de pan zit anders kun je nog water toevoegen.
Na 1,5 uur voeg je de gesneden winterpeen en zoete aardappel toe aan het vlees en dit laat je lekker mee koken.
Controleer regelmatig het vocht in de pan en roer alles dan ook even door.
Als het vlees gaar is kan de peperkoek er bij. De peperkoek zorgt voor de binding van het geheel.
Als de peperkoek helemaal is opgelost kun je de stoofschotel proeven. En voeg als het nodig is nog wat peper en zout toe (na eigen smaak).
Ik zou zeggen: eet smakelijk!!








Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk