BasBQ
Beef en Steak

Stoofvlees maken van mislukte brisket

Smoky

Tondelzoeker
Berichten
1
Hoi,

Onze brisket is helaas mislukt. Hij is te droog en taai uitgevallen. Omdat ik het zonde vind van zo’n mooi stukje vlees vroeg ik me af of het mogelijk is om hier stoofvlees van te maken? Iemand hier tips of ervaring mee? Of iets anders wat ik ermee kan doen?
 
Zonde, je zou er altijd nog kroketten of stoofvlees van kunnen maken.
Of door de snert of rundvleessoep.
 
Dan krijg je droog taai vlees in je stoofpot 🤔. Ik zou het eerder spullen en idd voor kroketten. Wanneer je deze fijn pulled, vallen de droge stukken minder op, maar het blijft ook daarin droge stukken.
Kun je em niet op de snijmachine filterdun snijden?
 
Ik heb ook al eens een droge brisket gemaakt (verkeerde vleeskeuze). Het vlees heb ik nadien versneden en vermengd met wat bouillon en dit vacuum verpakt. Nadien SV opgewarmd en het resultaat was sappiger.
Een andere restje met bouillon en vacuum verpakt heb ik ingevroren en nadien verwerkt in bitterballen.
 
Zou je jezelf eerst even willen voorstellen.
Dat vinden wij wel zo netjes.
Vragen kun je daarna stellen in een ander topic zoals de rookkamer.
 
Terug
Bovenaan Onderaan