BasBQ
Beef en Steak

Stoofribben in zoete saus

 
 
 
 

Peter64

Gerijpt
Berichten
4.635
Spareribs zijn op dit forum in overvloed te vinden. Dikke vlees- of stoofribben zijn minder frequent gepost.
Vroeger thuis werden die ’s winters geregeld gemaakt met een uiensaus en opgediend bij een stampot.

Bijgevoegd een recept voor stoofribben, uitgewerkt naar een bbq setting.
Lekker stoofgerecht met een zoete toets in de saus.


Ribben gereed voor te roken en na een half uurtje roken.

IMG_5338.jpg
IMG_5340.jpg


Ff nog een extra kleurtje geven. De overige ingrediënten in de stoofketel

IMG_5341.jpg
IMG_5342.jpg


IMG_5343.jpg
IMG_5345.jpg


IMG_5346.jpg


IMG_5347.jpg


Lekker stoven en daarna, voila

IMG_5349.jpg
IMG_5352.jpg


Serveren met frietjes en een Rochfort 10. Wat een zalige combi
Vlees is zeer mooi gaar en letterlijk "fall of the botje".

IMG_5353.JPG

IMG_5355.JPG


En toen was het op

IMG_5356.JPG
 
Laatst bewerkt:
Bedankt voor het delen! Ziet er heel smakelijk uit, heb hem hier op de todo lijst gezet! Bedankt
 
Friet en sal over, biertje en vlees mooi schoon op. #trotsopjouPeter!
 
Haha die laatste foto is echt top. Het zal heerlijk gesmaakt hebben!
 
Dat ziet er een geweldig lekker recept uit Peter. Bij onze slager verkopen ze deze stukken vlees als platte ribben. Die gebruikt worden voor de erwtensoep. Maar dit staat mij veel meer aan. Gaan we maken. TOP
 
Mooi gerecht. Ziet er fantastisch uit, en dat dat biertje er nog bij… 🤤
 
Ziet er erg smakelijk uit Peter, water loopt me in de mond.
 
Jeetje, je hebt me geïnspireerd! Volgende week eten wij hier ook stoofribben (y)
 
wauw. kom maar door hoor.
ziet er weer fantastisch uit man.
top
 
Wat ziet er dit geweldig uit. Ik moest eerst inderdaad aan snert denken, maar no way dat ik ze daar bog voor durf te gebruiken. Bedankt voor de inspiratie Peter.
 
Terug
Bovenaan Onderaan