BasBQ
Beef en Steak

Stoofpotje van spareribs

 

baconstrips

Sprokkelaar
Berichten
48
Stoofpot van spareribs.
DO achtig pannetje.

Ribs kort grillen, in de dutch oven bekleed met spek, met grote stukken ui en puntpaprika. Bbq saus er over, 3u laten pruttelen op 150C

1000043233.jpg
1000043234.jpg
1000043235.jpg
 
Had graag een foto gezien van het eindresultaat. Ben erg benieuwd
 
Vergeten...
Wel lekker geworden.
 
Een stoofpot van spareribs….

Dit kon ik nog niet!

Zou je me eens wat meer kunnen vertellen over dit leuke gerecht.

op welke temperatuur grill je je spareribs ? En hoelang lang is kort bij jouw ?

Hoe komen de spareribs na 3 uur uit de DO?

Zijn ze Fall of de bone ? Of zit er nog een bite aan ?
 
Aangrillen ongeveer minuut per kant. Beetje kleur geven. Wat rub gebruikt ook.
Gegrilld op 200C.

Na 3u komen de ribs zeer gemakkelijk van het bot af.

Ik heb het één keer eerder gegeten, toen stond het 2,5u op 175C, toen was het spek waar de pan mee bekleed was ook krokant.

Maar 150C bevoel me goed. Niets aangebrand. Ik was ook nog een uurtje van huis weg.
 
Dit lijkt me een bijzonder stoofpotje.

Ga ik deze zomer ook proberen. 😋
 
zijn er ook foto's van het eindresultaat? Ik ben heel benieuwd hoe dit er uit ziet na 3 uur.
 
Had graag een foto gezien van het eindresultaat. Ben erg benieuwd

Even de zoek functie gebruiken en zoeken naar schichtfleisch zoals dit gerecht heet ;) er staan een paar uitgebreidere reportages hier op het forum ;)
 
Even de zoek functie gebruiken en zoeken naar schichtfleisch zoals dit gerecht heet ;) er staan een paar uitgebreidere reportages hier op het forum ;)

Ik dacht dat schichtfleisch met procureur gemaakt werd.
 
Ik dacht dat schichtfleisch met procureur gemaakt werd.
Ik heb het ook opgezocht. Vond t hier op t forum ook met procureur.
Verder is het gerecht wel ongeveer hetzelfde.
Nu de restjes...

1000043267.jpg
 
Ik dacht dat schichtfleisch met procureur gemaakt werd.

Volgens tante Google:

Wat is Schichtfleisch?
Schichtfleisch hoor je te maken met varkensvlees, het liefst een procureur/varkensnek. Maar een variant met spareribs of bijvoorbeeld kip is ook erg lekker
 
Volgens tante Google:

Wat is Schichtfleisch?
Schichtfleisch hoor je te maken met varkensvlees, het liefst een procureur/varkensnek. Maar een variant met spareribs of bijvoorbeeld kip is ook erg lekker

Helemaal duidelijk.

Hebben we lekker allebei gelijk. 😂😂
 
Aangrillen ongeveer minuut per kant. Beetje kleur geven. Wat rub gebruikt ook.
Gegrilld op 200C.

Na 3u komen de ribs zeer gemakkelijk van het bot af.

Ik heb het één keer eerder gegeten, toen stond het 2,5u op 175C, toen was het spek waar de pan mee bekleed was ook krokant.

Maar 150C bevoel me goed. Niets aangebrand. Ik was ook nog een uurtje van huis weg.
Dankjewel voor de uitleg Strips!

Dit lijkt me namelijk leuk om eens te maken. Weer eens wat anders dan een standaard sparerib op de Bbq
 
Terug
Bovenaan Onderaan