- Berichten
- 488
Een tijdje terug kwam ik Iberico varkenswagen tegen in de aanbieding, ik had al wel gezien dat ze uitermate geschikt zijn als stoofvlees maar wat ik er precies mee zou gaan maken wist ik nog niet. Na wat verschillende recepten te hebben gevonden bleef er eentje steeds mijn aandacht trekken, varkenswangen met perzik van @noskos (alweer
). Gelijk ook een mooi moment om mijn laatste aanwinst, de Firepot van Monolith uit te testen.
Als eerste de wangen schoongemaakt en bestrooid met peper en zout waarna ze direct op de bbq konden om rondom te voorzien van een korstje.
Daarna de bbq ombouwen zodat de firepot kon opwarmen. Nadat de uien glazig begonnen te worden konden de rest van de ingrediënten in de firepot.
Na een kleine twee uur stoven, was de stoof klaar en konden we aan tafel!
Ondanks de te dunne kerriesaus was het een bijzonder lekker maaltje, zeker voor herhaling vatbaar! Voor de eventueel geïnteresseerde hier het Recept

Als eerste de wangen schoongemaakt en bestrooid met peper en zout waarna ze direct op de bbq konden om rondom te voorzien van een korstje.
Daarna de bbq ombouwen zodat de firepot kon opwarmen. Nadat de uien glazig begonnen te worden konden de rest van de ingrediënten in de firepot.
Na een kleine twee uur stoven, was de stoof klaar en konden we aan tafel!
Ondanks de te dunne kerriesaus was het een bijzonder lekker maaltje, zeker voor herhaling vatbaar! Voor de eventueel geïnteresseerde hier het Recept