Goedemiddag!
Sinds een tijdje heb ik een Dutch oven (zonder pootjes) waar ik heerlijke gerechten uit kan maken ik heb deze helaas alleen nog maar op het gasstel gebruikt.
Ik kan overal goed terug vinden hoeveel briketten ik onder en boven moet doen om bepaalde temperaturen te berijken, door een zelf gemaakt rek kan ik ook briketten onder de pan leggen. Nu heb ik echter een vraag op wat voor temperatuur maken jullie stoof potten, ik kom in de tabellen hier op het forum geen temperaturen lager als 120 graden tegen namelijk.
Ik kan me voorstellen dat je net onder de kook wil blijve, laten jullie dan kolen weg en is daar een soort vuist regel voor?
Ook vraag ik me af wat voor briketten jullie gebruiken en war de brand tijd daar dan ongeveer van is
Alvast bedankt bas
Sinds een tijdje heb ik een Dutch oven (zonder pootjes) waar ik heerlijke gerechten uit kan maken ik heb deze helaas alleen nog maar op het gasstel gebruikt.
Ik kan overal goed terug vinden hoeveel briketten ik onder en boven moet doen om bepaalde temperaturen te berijken, door een zelf gemaakt rek kan ik ook briketten onder de pan leggen. Nu heb ik echter een vraag op wat voor temperatuur maken jullie stoof potten, ik kom in de tabellen hier op het forum geen temperaturen lager als 120 graden tegen namelijk.
Ik kan me voorstellen dat je net onder de kook wil blijve, laten jullie dan kolen weg en is daar een soort vuist regel voor?
Ook vraag ik me af wat voor briketten jullie gebruiken en war de brand tijd daar dan ongeveer van is
Alvast bedankt bas