- Berichten
- 2.798
Vandaag wou de vrouw graag weer eens mijn stoof potje.
Had hem al eens eerder gepost , maar deze keer het volledige recept.
Groeten...
3x puntpaprika
3x tomaat
4x ui
1x knoflook ,5 tenen gebruikt
1x winterpeen
Vlees ....
1,5kg rib lappen..
Kruiden en dergelijke...
Beef rub. Vlees dekkend
Peper,zout na gelang ( op het eind proeven )
Basterdsuiker 3x eetlepel
Runderbouillon blokje 2x
Herfstbok bier 1x
Worcestersaus 4x scheut
Ketjap manis 4 x eetlepel
Appelazijn 3x eetlepel
Snee bruinbrood met mosterd.
Roomboter 1x volle eetlepel
Bereiding.....
Stook de Q hoog op en de groeten in de kolen voor een echte vuur /bbq
smaak
Het vlees in de rub en goed heet grillen,
Ongeveer 2/3 min per kant
Groeten en vlees
Schoon maken en snijden
De DO op de Q en groenten en vlees bakken met olie
Tijdens het bakken chunk kers in het vuur ,
Deksel er af houden om wat rook mee te geven
Ketjap en worcestersaus toe voegen ,
Na een minuut of 7 het bier toevoegen met het suiker en bouillonblokjes en azijn
Onder tussen terwijl de basterd mooi rookte werd het gras gemaaid door mijn husky
Nog steeds deksel van de do zodat het rook er bij kan komen (dome dicht natuurlijk) .
In totaal een half uurtje rook mee gekregen .
Nu mag de deksel er op , je kan verder gaan op de Q of op een ander warmte bron.
Brood met mosterd mag er nu ook bij .
En Roomboter
Nu is het zo zachtjes mogelijk laten pruttelen en om de 15 min door roeren, goed over de bodem.
Na 5 uren is hij klaar .
Hij moet wel vochtig blijven , heb er 2x kopje water bij moeten voegen .
.
Romig zacht en vol van smaak .heerlijk, voor op broodje of aardappelen/patat.
Wij hadden gebakken aardappelen met broccoli met witte saus er bij
Heb de foto vergeten te nemen van het opgetrute bordje
Had hem al eens eerder gepost , maar deze keer het volledige recept.
Groeten...
3x puntpaprika
3x tomaat
4x ui
1x knoflook ,5 tenen gebruikt
1x winterpeen
Vlees ....
1,5kg rib lappen..
Kruiden en dergelijke...
Beef rub. Vlees dekkend
Peper,zout na gelang ( op het eind proeven )
Basterdsuiker 3x eetlepel
Runderbouillon blokje 2x
Herfstbok bier 1x
Worcestersaus 4x scheut
Ketjap manis 4 x eetlepel
Appelazijn 3x eetlepel
Snee bruinbrood met mosterd.
Roomboter 1x volle eetlepel
Bereiding.....
Stook de Q hoog op en de groeten in de kolen voor een echte vuur /bbq
smaak
Het vlees in de rub en goed heet grillen,
Ongeveer 2/3 min per kant
Groeten en vlees
Schoon maken en snijden
De DO op de Q en groenten en vlees bakken met olie
Tijdens het bakken chunk kers in het vuur ,
Deksel er af houden om wat rook mee te geven
Ketjap en worcestersaus toe voegen ,
Na een minuut of 7 het bier toevoegen met het suiker en bouillonblokjes en azijn
Onder tussen terwijl de basterd mooi rookte werd het gras gemaaid door mijn husky
Nog steeds deksel van de do zodat het rook er bij kan komen (dome dicht natuurlijk) .
In totaal een half uurtje rook mee gekregen .
Nu mag de deksel er op , je kan verder gaan op de Q of op een ander warmte bron.
Brood met mosterd mag er nu ook bij .
En Roomboter
Nu is het zo zachtjes mogelijk laten pruttelen en om de 15 min door roeren, goed over de bodem.
Na 5 uren is hij klaar .
Hij moet wel vochtig blijven , heb er 2x kopje water bij moeten voegen .
Romig zacht en vol van smaak .heerlijk, voor op broodje of aardappelen/patat.
Wij hadden gebakken aardappelen met broccoli met witte saus er bij
Heb de foto vergeten te nemen van het opgetrute bordje

Laatst bewerkt: