BasBQ
Beef en Steak

Stoof van gerookte ossenstaart.

 
 
 

chefkok18

Kooltjesharker
Berichten
142
Nog steeds prachtig weer en dus tijd om weer eens iets nieuws te proberen.

Ik had ossenstaart besteld bij de slager met als gedachte een keer ossenstaartsoep te maken. Maar in eens bedacht ik me dat een stoof schotel ook wel een was kon zijn.

Dus eerst de staart maar eens in de rub gezet en toen de Q aangestoken. Toen hij mooi warm was op 100/110 graden heb ik de staart stukken er opgelegd met een mooi stuk eikenhout. En heb ik alles 2 uur laten roken.

f9d4782b066d1a781e5e75ef2cb841ec.jpg

Na 2 uurtjes roken was de kleur mooi en heb ik het vlees van de Q afgehaald.

363f805a3d282d0839817eb07d083fe5.jpg

Ondertussen had ik de andere ingrediënten al klaar staan en ik kon dus mooi gelijk door.

36cbf936a9b0d5001e17472298c1274d.jpg

Eerst maar eens de uien en knoflook aangezet in een beetje roomboter. Daar na de champignons er bij en alles ff goed door bakken.
1959ae6c71486486eb023086c40d0951.jpg



Toen de tomaten puree en ketchup er bij en die ook kort aangebakken. Daarna had ik even een inspecteur die kwam kijken of alles wel goed ging.
5f9148da1a246d32e7e3ac41112fc561.jpg

De verse tomaten er bij gedaan. En toen het vlees er bovenop.
bbd0cbed091e82fd36aae1044faf782a.jpg

7e466fe1aedffac34564f5a440b4831b.jpg

Afblussen met 2 flesjes bier en aan de kook laten komen.

7ad8cc3bb9b5af3e906ca8d79710a652.jpg

Toen de Q weer naar indirect omgebouwd en alles lekker 3.5 uur laten pruttelen op 110 graden.

Ondertussen wat spruitjes geblancheerd voor het bijgerecht.

33c07fb60fdd012bcdf15a5a65c648a7.jpg


Na een uurtje of 3 het vlees uit de pan gehaald en het vlees van de botten geplukt.

daa19e7d0d7b08e049b7d48615daa7e2.jpg

De jus gelijk even laten inkoken zodat die iets dikker werd.

519007bd43748527a9a4ff441d833afe.jpg

Vlees terug in de pan en met de deksel er op nog een minuut of 20 laten stoven.

Toen het vlees er af en de Q omgebouwd om de spruitjes te wokken.

0dea4ca5756f3edb5036b4f1b2f0ca8c.jpg

Eerst spekjes gebakken en toen de spruiten er bij. Alles even lekker aangebakken en toen was het tijd om te eten.
ec9c9821c689251a88104642778fd451.jpg

3aefdec8e7408cb144aac53a91c2011d.jpg


Het was heerlijk. De stoof was prima gelukt en de spruiten waren bij de kinderen zelfs een hit.

98a23f5371d22afce6778d4262f64f44.jpg

Toen de kinderen aan het douchen waren heb ik ook nog maar ff een toetje in elkaar getoverd.

74660e389442671e0003ac52ce9e7f4f.jpg

1dc10a1cbf978ffa642cac2dfc94c75b.jpg


Weer een prima besteding van een vrije dag al zeg ik het zelf.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Laatst bewerkt:
Ik zou er nooit opgekomen zijn...... dat ziet er heel lekker uit (y) :love:
 
wat een fantastische maaltijd. alles van de bbq.
dat moet een lekker dagje geweest zijn
die stoof ziet er werkelijk fantastisch uit, evenals de spruitjes en het toetje.
heeft de inspecteur nog een oordeel gegeven? een cijfer of zo? :cool:
 
Mooie gedachte geworden
Onder toeziend oog van de inspecteur 😁
 
wat een fantastische maaltijd. alles van de bbq.
dat moet een lekker dagje geweest zijn
die stoof ziet er werkelijk fantastisch uit, evenals de spruitjes en het toetje.
heeft de inspecteur nog een oordeel gegeven? een cijfer of zo? :cool:

Hij heeft geen punt gegeven. Maar alle borden waren leeg en iedereen bond het lekker.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker maaltje hoor. En alles van de Q. Dat moet smullen geweest zijn.
 
Laatst bewerkt:
Mooi gedaan! De tijd van stoven komt er voor mij weer aan. Dit is een leuke inspiratie.

Groeten van Robert
 
Welk bier gebruik je voor de stoof?
 
Terug
Bovenaan Onderaan