- Berichten
- 10.082
Beste bbq collega's
Met kerst mezelf een DO cadeau gedaan. Lang getwijfeld, maar nu toch maar de knoop doorgehakt.
Uiteraard moet er dan bij de eerstvolgende gelegenheid een lekker gerecht uitgetoverd worden.
En die gelegenheid, dat was gisteren.
Na al het kerstgeweld, eten bij familie, nu lekker thuis met de bbq aan de slag. Heerlijk in het joggingbroekje een beetje aanprullen
Gekozen voor het recept van bbq junkie:
bbq-junkie.nl
Het recept gevolgd met de volgende aanpassingen:
- 4 personen
- een teentje knoflook extra (moest vandaag naar de tandarts
)
- een halve eetlepel jalapeno-schijfjes uit een potje voor wat extra pit
- de riblappen eerst een uurtje gerookt, vervolgens in blokjes in de DO
- een half potje 020-uitjes
(want die hadden we nog staan) ipv 500 gr zilveruitjes.
ok, de pic's:
de ingrediënten
de riblappen even voor een uurtje op het rooster met een blokje eik
de stenen waarop ik de DO wilde gaan zetten maar meteen even mee verwarmen. Scheelt straks weer in de tijd
en hoppa, het roken is gestopt dus het vlees mag eraf. Meteen even in blokjes snijden
Ondertussen ook al de opstelling gemaakt en de DO in de bbq gezet zodat hij alvast kan opwarmen.
Omdat dit de eerste keer was, toch even een beetje moeten zoeken naar een goede, stabiele opstelling.
Al vrij snel de ui en knoflook erin.
en kort erna de rest. Eenmaal op temperatuur is zo'n DO niet te stoppen zeg.
nadat alles goed geroerd en opgewarmd was mocht het vlees erbij
en wat pruttelt het lekker door zeg. Gaat echt super. Ongeveer een half uur30-45 minuten voor het einde nog even wat feta erbij
En na ca 2,5 uur mocht de DO uit de bbq. Ongelofelijk dat je het zo lang warm kan houden met een paar briketten. Top
En uiteraard op het bordje, lekker met wedges en een "griekse" salade.
Echt super lekker! Het smaakte zeker anders dan een stoof van het fornuis. We proefden echt een "touch of bbq" wat natuurlijk ook te maken heeft met het vooraf roken van het vlees.
Ook was ik erg verbaasd hoe weinig briketten je nodig heb om de DO aan de gang te houden. Heb tot 2x toe de onderste luchtschuiven geknepen.
Leuk om weer eens wat nieuws te proberen. Straks maar eens kijken of de tandarts er nog iets van merkt
Dank voor het kijken
Rick
Met kerst mezelf een DO cadeau gedaan. Lang getwijfeld, maar nu toch maar de knoop doorgehakt.
Uiteraard moet er dan bij de eerstvolgende gelegenheid een lekker gerecht uitgetoverd worden.
En die gelegenheid, dat was gisteren.
Na al het kerstgeweld, eten bij familie, nu lekker thuis met de bbq aan de slag. Heerlijk in het joggingbroekje een beetje aanprullen

Gekozen voor het recept van bbq junkie:

Stifado - BBQ Recepten - BBQ Junkie
Weer een keer met de Dutch Oven aan de gang? Dan is dit typisch Griekse stifado recept er één die je zeker eens moet proberen!

Het recept gevolgd met de volgende aanpassingen:
- 4 personen
- een teentje knoflook extra (moest vandaag naar de tandarts

- een halve eetlepel jalapeno-schijfjes uit een potje voor wat extra pit
- de riblappen eerst een uurtje gerookt, vervolgens in blokjes in de DO
- een half potje 020-uitjes

ok, de pic's:
de ingrediënten
de riblappen even voor een uurtje op het rooster met een blokje eik
de stenen waarop ik de DO wilde gaan zetten maar meteen even mee verwarmen. Scheelt straks weer in de tijd

en hoppa, het roken is gestopt dus het vlees mag eraf. Meteen even in blokjes snijden
Ondertussen ook al de opstelling gemaakt en de DO in de bbq gezet zodat hij alvast kan opwarmen.
Omdat dit de eerste keer was, toch even een beetje moeten zoeken naar een goede, stabiele opstelling.
Al vrij snel de ui en knoflook erin.
en kort erna de rest. Eenmaal op temperatuur is zo'n DO niet te stoppen zeg.
nadat alles goed geroerd en opgewarmd was mocht het vlees erbij
en wat pruttelt het lekker door zeg. Gaat echt super. Ongeveer een half uur30-45 minuten voor het einde nog even wat feta erbij
En na ca 2,5 uur mocht de DO uit de bbq. Ongelofelijk dat je het zo lang warm kan houden met een paar briketten. Top
En uiteraard op het bordje, lekker met wedges en een "griekse" salade.
Echt super lekker! Het smaakte zeker anders dan een stoof van het fornuis. We proefden echt een "touch of bbq" wat natuurlijk ook te maken heeft met het vooraf roken van het vlees.
Ook was ik erg verbaasd hoe weinig briketten je nodig heb om de DO aan de gang te houden. Heb tot 2x toe de onderste luchtschuiven geknepen.
Leuk om weer eens wat nieuws te proberen. Straks maar eens kijken of de tandarts er nog iets van merkt

Dank voor het kijken
Rick