Beef en Steak

Sticky sweet Iberico ribben 3-2-1

Captain

Sprokkelaar
Berichten
27
Gister weer een kleine sessie gehad.
Deze keer weer de ribben gerubt met de Sweet X rub van Culy. en afgelakt met de bijbehorende bbq saus van Culy, de Apple elixer bbq saus. Een combinatie die niet snel verveeld.
Vorige keer had ik de ribben in butcherpaper gedaan bij stap 2. Daarbij merk ik dat het garen minder snel gaat als in alu folie. Deze keer dus alu gebruikt om het proces te versnellen en de ribben boterzacht te maken.

Als rookhout wederom wat appel en kersen hout.

Het resultaat waren super zachte ribben met een heerlijke zoete touch. Voor de kleintjes en voor de ons wat frikandelletjes (burned ends) erop gelegd. Deze hadden een mooie subtiele rooksmaak.

Foto's in volgorde:

- Spareribs + frikandelletjes start van de bbq
- Burned end frikandel
- Spareribs na 6 uur garen
- Doorsnede Spareribs met mooi subtiel rookrandje.

Spareribs bbq en frik.jpg


frikandel burned ends.jpg


spareribs gelakt1.jpg


spareribs gelakt2.jpg


spareribs gelakt klaar doorsnede.jpg
 
wat een geweldige mooie fotos.
ziet er allemaal heerlijk uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan