Zin in ribbels, mooi weer en lekker vrij dus wat doen we? Er aan toe geven.
ingredi?nten
1? kg spareribs, in losse ribben
1 eetlepel arachideolie
4 eetlepels char siu-saus
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels zoete chilisaus
2 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels geraspte, verse gember
90 g honing
75 g lichte basterdsuiker
? theelepel vijfkruidenpoeder
Zout
4 eetlepels droge sherry
Ik heb de marinade verwarmd zodat de ingredi?nten goed zijn gaan mixen. Niet aaan de kook gebracht en af laten koelen voor ik de ribbels ben gaan marineren.
Ik had 3.5 kg ribbels dus de hoeveelheid heb ik hierop aangepast.
Ribbels ontvliezen
Ik heb geen rub gebruikt maar de ribbels in deze marinade gezet Een deel van de marinade heb ik bewaard, hier heb ik de ribbels de laatste 3 kwartier van de gaartijd elk kwartier nog mee bestreken.
Tenminste 24 uur marineren.
Gegaard volgens de 3-2-1 methode, 3 uur indirect op 120C, 2 uur in alu folie met appelsap en vervolgens nog een uur om te drogen en te bestrijken met de glaze.
Ik had mijn kolen volgens de minion methode opgepakt maar had er of te veel of er stond te veel wind, ik had de eerste twee uur problemen met het omlaag krijgen van de temperatuur. Ik kreeg hem niet onder de 170C. Ik heb de ribbels met appelsap besproeid en iets over de kolen gesproeid, hiermee kreeg ik uiteindelijk de gewenste temp van 120C. Dat heb ik redelijk vast kunnen houden.
Ingepakt opgepakt.
Het eind resultaat
Ze waren super zacht en overheerlijk.
ingredi?nten

1? kg spareribs, in losse ribben
1 eetlepel arachideolie
4 eetlepels char siu-saus
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels zoete chilisaus
2 teentjes knoflook, geperst
2 theelepels geraspte, verse gember
90 g honing
75 g lichte basterdsuiker
? theelepel vijfkruidenpoeder
Zout
4 eetlepels droge sherry
Ik heb de marinade verwarmd zodat de ingredi?nten goed zijn gaan mixen. Niet aaan de kook gebracht en af laten koelen voor ik de ribbels ben gaan marineren.
Ik had 3.5 kg ribbels dus de hoeveelheid heb ik hierop aangepast.
Ribbels ontvliezen


Ik heb geen rub gebruikt maar de ribbels in deze marinade gezet Een deel van de marinade heb ik bewaard, hier heb ik de ribbels de laatste 3 kwartier van de gaartijd elk kwartier nog mee bestreken.
Tenminste 24 uur marineren.
Gegaard volgens de 3-2-1 methode, 3 uur indirect op 120C, 2 uur in alu folie met appelsap en vervolgens nog een uur om te drogen en te bestrijken met de glaze.
Ik had mijn kolen volgens de minion methode opgepakt maar had er of te veel of er stond te veel wind, ik had de eerste twee uur problemen met het omlaag krijgen van de temperatuur. Ik kreeg hem niet onder de 170C. Ik heb de ribbels met appelsap besproeid en iets over de kolen gesproeid, hiermee kreeg ik uiteindelijk de gewenste temp van 120C. Dat heb ik redelijk vast kunnen houden.

Ingepakt opgepakt.

Het eind resultaat

Ze waren super zacht en overheerlijk.