StevenNijhuis
Tondelzoeker
- Berichten
- 12
Ik lees al regelmatig berichten. Tijd om mezelf aan te melden en te registreren.
Ik ben een redelijk enthousiaste barbecuer die al een lange tijd het voordeel van een deksel op de BBQ heeft ervaren.
Na een smokey joe (lang-lang geleden) een grotere net niet ronde (beetje driehoek) Cadac gekocht.
Prima ding, alleen kon deze slecht van onderen geregeld worden. En het kleine Gusta bolletje dat we altijd meenamen naar de camping begon het ook te begeven. Ondertussen begreep ik wel dat ik bepaalde dingen belangrijk vond:
Groot oppervlak, makkelijk as legen, en vooral indirect barbecuen mogelijk.
Vorig jaar een tweedehands weber mastertouch met diverse extra's gekocht en een weber wga voor op de camping. Niet gekampeerd vorig jaar, maar wel heel veel accessoires aangeschaft (verhoging, verhoging met pizza-klep, grill grates, rvs grates, hitteschild, rotisserie, grote en kleine brikettenbakken, ....).
Ondertussen de mastertouch ook licht uitgebreid. De vorige eigenaar had nog een kapotte bastard vuurring over. Daar heb ik een standaard platesetter overheen gezet (beetje bijwerken met diamantzaag en het pastte). Nu heb ik dus een kettle met mooie indirect functie. Hij weegt wel een paar kilotjes extra nu
. Ook nog een 'warmhoud' rek, gbs gietijzeren rooster, gbs plancha en een grote wok (die laatste vind ik niet zo handig tot nu toe....). Pizza steen heb ik ook nog liggen, nu nog een keer gebruiken.
Het is duidelijk dat ik nu ook zit te kijken naar Kamado's
. Twijfel nog erg over een probeer medium kamado (bijv. grill bill van €400, of een grill gates van 449). Ik zou natuurlijk direct door kunnen gaan naar de Weber Kamado. Komt de Welkoop vandaag met een aanbieding... #firstworldproblems.
Ik ben een redelijk enthousiaste barbecuer die al een lange tijd het voordeel van een deksel op de BBQ heeft ervaren.
Na een smokey joe (lang-lang geleden) een grotere net niet ronde (beetje driehoek) Cadac gekocht.
Prima ding, alleen kon deze slecht van onderen geregeld worden. En het kleine Gusta bolletje dat we altijd meenamen naar de camping begon het ook te begeven. Ondertussen begreep ik wel dat ik bepaalde dingen belangrijk vond:
Groot oppervlak, makkelijk as legen, en vooral indirect barbecuen mogelijk.
Vorig jaar een tweedehands weber mastertouch met diverse extra's gekocht en een weber wga voor op de camping. Niet gekampeerd vorig jaar, maar wel heel veel accessoires aangeschaft (verhoging, verhoging met pizza-klep, grill grates, rvs grates, hitteschild, rotisserie, grote en kleine brikettenbakken, ....).
Ondertussen de mastertouch ook licht uitgebreid. De vorige eigenaar had nog een kapotte bastard vuurring over. Daar heb ik een standaard platesetter overheen gezet (beetje bijwerken met diamantzaag en het pastte). Nu heb ik dus een kettle met mooie indirect functie. Hij weegt wel een paar kilotjes extra nu

Het is duidelijk dat ik nu ook zit te kijken naar Kamado's
