Beef en Steak

Steven & Me Oktober 2015 - Ossenhaas in een doek

Zo, kerstdiner met 14 man. Dat leek een mooi moment voor Porchetta. Maar iemand anders had al varkensrollade geclaimd, dus dat ging niet door. Dan maar eens proberen door die ossenhaas heen te komen die ik van de zomer eens bij de makro kocht.

Dus hup, ossenhaas van 1.2 kg uit de vriezer, even ontdooien en prepareren. Behoorlijk wat vliezen en dus knutselwerk.
aeb35e9a0f69bbcddeabfbad80d51bf6.jpg


8e15d8071de2ac12fd0b390699a9cf65.jpg

Maar twee mooie stukjes weten te maken. (Al zeg ik het zelf)

Zoals ik al zei, kerstdiner voor 14 man, en 5 koks voor het hoofdgerecht. Dat is lastig plannen. Sowieso begonnen we een uur later dan ik had verwacht, en dus had ik de ossenhaas al veel te vroeg ingepakt. Ik vrees dat dat een van de problemen was, want hij was wel wat zou aan de randen...

b8b658ee1ec3e97cd060fb4d0922a1de.jpg


Maar goed, we spectaculair zo'n pakketje in het vuur:
63487e44d8d958a4055277c499025656.jpg


d11e23cf06296f5a239745e304fb056a.jpg


Ik heb de twee stukken samen ingepakt, en ze 9 minuten aan twee kanten in het vuur gehad. Daarna in gepakt in folie, handdoeken en in een koel/warmbox gelegd. Daar heeft ie uiteindelijk zo'n 20 minuten in gelegen. Het resultaat was een wat te zoute rand en helemaal gaar. Het smaakte me op zich prima, maar deze moet zeker in de herhaling om em eens goed te doen!
21d094f473eeac52e791ee59d4bacf62.jpg


269c971790a48328717570d33e195054.jpg
 
Jammer man.  Ik kwam erachter dat ik nadat het pakketje op het vuur heeft gelegen ik met mijn thermometer niet meer door de zoutkorst kwam. Ik kon dus de kerntemperatuur niet meer meten. Op goed geluk dus.
 
Voor deze S&M moet je altijd even een momentje afwachten, gister was zo'n momentje. We zouden de vakantie met vrienden afsluiten, maar het verzoek was om iets simpels te doen. Ik dacht 4 ingredi?nten is simpel toch???
Dus he ho lets go, pitmaster KoenSmid even meegesleurd richting de makro even de ingredienten verzamelen.

IMG_20160827_170539.jpg


Aangezien ik deze al een paar keer vaker gemaakt had, heb ik de eitjes (ei wit) net als vorige keren weer door de zoutkorst gedaan. Dat verwerkt net even wat makkelijker.

IMG_20160827_171704.jpg


Na 8 minuutjes even de boel omgekeerd.
IMG-20160827-WA0008.jpg



En toen moest ik even lachend poseren met het eindresultaat, dat valt nog niet mee met een licht smeulend  redelijk rokend product in je handen :D.
IMG-20160827-WA0003.jpg


Daarna begon het grote uitpakken, de korst was echt bikkelhard!
IMG-20160827-WA0010.jpg


En de dwarsdoorsnee zag er dikke prima uit (op de foto lijkt hij iets verder dan hij in werkelijkheid was).
IMG_20160827_190543.jpg


Ondertussen op de andere Q gebeurde ook wat. Er werd 2 keer een braadslee met aardappelen gemaakt, een porn chick'n met Bob Gibson sauce en ABT's en not so ABT's. Hiep hiep hoera voor de raised grids.
IMG-20160827-WA0019.jpg


Net iets te laat een foto van de tafel gemaakt, maar het geeft nog een fijn overzicht.
IMG_20160827_190537.jpg


Heerlijk gegegeten, gewoon 5 sterren geeft ik deze steven!
 
Terug
Bovenaan Onderaan