BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me Mei 2016: Zuid-Afrikaanse springbok met apenkliersaus

Hier mijn bijdrage aan de Steven & Me van Mei 2016.

Kalfsbiefstuk gebruikt ipv springbok en de bacon vervangen door ontbijtspek.

Het vlees was heerlijk mals de saus vonden we het bittertje wat te veel aanwezig (misschien een andere biertje gebruiken  :-/)









 
Oooh dan moet ik zelf ook resultaten plaatsen he.
Varkenshaas ipv springbok, in flinke stukjes snijden.
368255d6eda4aedb0da036d478a0171e.jpg


Uitje door de uberhandige minicutter van Tupperware.
d5df6a59cf14119b895d3d488d61c179.jpg


Alles lekker in een zakje voor een uurtje of 6.
e93b9c6e7a04d4a0fe344932ebaf6c3c.jpg


1aa9c1776ab74616ddd8b0993f67435b.jpg

f1dbf4844242e7537d791cea869032fc.jpg


Sausje met het zuidelijkste bier dat ik voor handen had, Hertog Jan. En qua boodschappen moet je natuurlijk nooit de taken uit handen geven. Kortom, geen HP sauce.
44a6cccc8e281accb1253e561a86c8a9.jpg

8ea78707662d79f6cf714012dcc52cd9.jpg


Spiesjes op de gril, 2 met saus, 2 zonder.
36b7aa3d1cd805097469537eeefc6226.jpg

b09dfc7446750f72aee7b0abaee7d9cc.jpg


en een niet zo sprankelend bordje.
5685c5ddcf5ef7fb8e1574e540d7aca7.jpg


Lekker hoor, prima sausje die bewaar ik mooi voor een keer PP. En dat ga ik denk ik nog wel eens maken.
 
Zo daar kom ik weer achter de feiten aan te hollen, maar deze was het meer dan waard!

Deze inhaler heb ik deels gisteravond laat gemaakt, ik was hier niet op mijn allerbest, zo kwam ik er achter dat ik wel eens een meer complete ingredi?nten lijst op de foto heb gezet :D.

20160605-IMG_2131.jpg


De apenklier saus had het gehele aanrecht onder gespetterd tijdens het indikken (vandaar dat de overige pitten ontbreken, ik had de ergste kledders weggehaald).
20160605-IMG_2133.jpg


Vanochtend om 7 uur stond ik de uien te snijden, goed idee (not!).
20160606-IMG_2134.jpg


Dan 's middags extra vroeg uit je werk vertrekken, heerlijk dat voelt als spijbelen! Even het vlees uit laten lekken en dan aan de spiezen prikken en nog vlug even een van te voren foto!
20160606-IMG_2169.jpg



En whack op de WGA.
20160606-IMG_2171.jpg


En dan vlug even een overzichtsfoto schieten.
20160606-IMG_2172.jpg


En eentje van lekker dichtbij!
20160606-IMG_2173.jpg


En dan het oordeel, we telden een 4 ster, een onthouding (vanwege een extreme verkoudheid en geen smaak), vijf sterren van de jongste en ook 5 sterren van mij. Vooral omdat ik de bacon vergeten was en ik denk dat hij dan nog lekkerder is, deze komt gauw nog eens terug!
 
Zo mijn bijdrage aan de Steven & Me.  :)

Zuid-Afrikaanse springbok apenkliersaus

Ingredi?nten voor de marinade

2 grote zoete uien
2 laurierblaadjes
1 eetl. peperkorrels
1 eetl. korianderzaad  heb ik koriander vers en een diepvries mix voor gebruikt had geen korianderzaad
1/2 kop droge witte wijn
1/4 kop extra vergine olijfolie
2 gele paprika's in blokjes van 2,5 cm
170 gr shiitakes of andere paddestoelen, zonder stelen
170 gr dikke plakken bacon, in stukken van 2,5 cm heb ik het walcher gilden spek gebruikt

20180107_092504_001.jpg


ingredi?nten voor de apenkliersaus

1 eetl. boter
1 kleine ui, fijngehakt
1 teentje knoflook, zeer fijn gehakt
1 theel piri-piri saus of heet paprikapoeder heb hier la chinata hot gebruikt
1/2 kop tomatenpuree
3 eetl. worcestersaus
2 eetl. dijonmosterd
1 eetl, steaksaus van het merk A.1. hier HP saus
1/2 kop bruine suiker
33 cl bier(liefst Zuid-Afrikaans zoals Castle Lager)hier Hertog Jan
1 kop ronder- of kalfsbouillon (liefst zelfgemaakt)
zeezout
versgemalen zwarte peper.

20180107_135808.jpg


In het recept staat voor de saus dat voordat je het bier toevoegt moet je het 3 - 5 minuten sudderen tot hij is ingedikt hier heb ik het niet zo lang gedaan want het was al aardig dik.
Maar de saus smaakt top misschien ook ergens anders nog voor gebruiken.

20180107_150355.jpg


De spiezen zelf

20180107_160225.jpg


Op de BBQ
20180107_172752.jpg


Met Saus
20180107_173612.jpg


We hebben er sperziebonen en aardappeltjes uit de airfryer erbij.

Op het bord

20180107_174307.jpg


Het was heerlijk voor mij 5 sterren mijn vrouw 4 sterren vond het ook smakelijk alleen iets te pittig voor haar wel voor herhaling vatbaar makkelijk te maken TOP
 
Goed bezig
 
Vanavond deze maar eens gemaakt, ik kon alleen niet aan springbok komen dus gemaakt met varkensvlees.
Gisteravond heb ik alles voorbereid en vanochtend heb ik het vlees in de marinade gedaan.
7df3f77c968aad85f8b295ed66fd1633.jpg

Vanavond heb ik de saus gemaakt en het vlees geregen met champignons, gele paprika, champignons en zelfgemaakte ontbijtspekblokjes.
86a7403ada98ba1addfbd2c912898280.jpg

4474ed7d6a481bac25f076d64cb07463.jpg


Na het opstoken van het vuur heb ik de spiesjes op p de hete bastard gelegd, een paar keer draaien en klaar.
22ba21482a4ed0cd628e9cebbacd60c1.jpg

8dc60674af24825b4537a2479b42041e.jpg


Ik heb het vlees op een broodje gedaan en met de saus erop was het een lekkere maaltijd.
edab40c32fcee21e30c088a855c4bbb9.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan