KippetjeHaasje
Kooltjesharker
- Berichten
- 137
Soms zijn de simpelste dingen ook het lekkerst.
De avonden worden langer en met een beetje geluk wat langer zitten bij een vuurtje en voor de snack of maaltijd de bbq aan.
Zoals me nickname al zegt kip ik hou er wel van, vond ik een kipgerecht wel weer een idee.
Deze 3 gecombineerd en mijn smaak voor gorgonzola bracht mij bij het volgende gerecht.
Eet smakelijk
Kippenvleugels met Gorgonzola:
Van blz 249 uit culinair barbecue?n
Ingredi?nten:
16 hele kippenvleugels (1,5 kg)
Materiaal:
16 bamboe spiesen, 1 uur in koud water daarna uitgelekt
Voor de marinade en de (marinade)saus
250 g boter
4 teentjes knoflook
4 bosuitjes, schoongemaakt, fijngehakt, voor de garnering
1 eetlepel geschilde,verse gemberwortel
250 ml hete Thaise saus (sriracha) of een andere hete saus
3 eetlepels citroensap
1,5 theelepel zwarte peper
Grof zout
Om erbij te serveren:
4 selderijstengels in drie?n gesneden, daarna overdwars in stukken van 8cm.
Gorgonzolasaus (blz453, zelfde boek)
Ingredi?nten:
125 g Gorgonzola(randje eraf gesneden)
250 ml mayonaise
250ml zure room
20g fijngesneden ui
1 theelepel zwarte peper
Grof zout, indien nodig
Bereiding van de vleugels
1. spoel de vleugels af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
Steek de vleugels aan de bamboe spiesen; begin 2 a 3 cm boven de vleugelpunt. Trek elke vleugel uit, zodat hij langs de hele spies loopt.
En leg ze in een ovenschaal
2. Bereid de marinade:
Smelt 3 eetlepels boter in een steelpan boven een gematigd vuur.
Voeg knoflook, bosuitjes en gember toe en smoor 3 minuten tot het geurig is, maar niet bruin.
Voeg de resterende boter, limoensap toe en peper en zout naar smaak.
Breng aan de kook.
Haal dan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet het mengsel over de vleugels; draai de vleugels daarbij om zodat alles gelijkmatig bedekt is.
Laat afgedekt 1 uur in de koelkast .
3. maak de bbq gereed voor direct grillen en verhit voor tot matig.
Laat wanneer u met bereiden wilt beginnen, de vleugels uitlekken en vang de marinade op.
Schraap alle overtollige marinade met een spatel van de vleugels.
Doe de resterende marinade in een steelpan en kook 3 minuten.
Leg de vleugels op het hete rooster.
Gril tot ze knapperig en goudbruin zijn en gaar.
8 tot 12 minuten per kant
4. leg de vleugels op een schaal en giet er de gekookte marinade overheen.
Bestrooi met de bosuitjes en dien meteen op.
Desgewenst met de gorgonzolasaus en de selderijstengels erbij
Bereiding van de Gorgonzolasaus
Pers de kaas door een zeef of een vergiet in een kom.
Roer de mayonaise, zure room. Ui en peper erdoor.
Zout is waarschijnlijk niet nodig, maar proef voor de zekerheid en voeg zonnodig wat toe.
Deze saus kan 4 uur van tevoren worden gemaakt.
De avonden worden langer en met een beetje geluk wat langer zitten bij een vuurtje en voor de snack of maaltijd de bbq aan.
Zoals me nickname al zegt kip ik hou er wel van, vond ik een kipgerecht wel weer een idee.
Deze 3 gecombineerd en mijn smaak voor gorgonzola bracht mij bij het volgende gerecht.
Eet smakelijk
Kippenvleugels met Gorgonzola:
Van blz 249 uit culinair barbecue?n
Ingredi?nten:
16 hele kippenvleugels (1,5 kg)
Materiaal:
16 bamboe spiesen, 1 uur in koud water daarna uitgelekt
Voor de marinade en de (marinade)saus
250 g boter
4 teentjes knoflook
4 bosuitjes, schoongemaakt, fijngehakt, voor de garnering
1 eetlepel geschilde,verse gemberwortel
250 ml hete Thaise saus (sriracha) of een andere hete saus
3 eetlepels citroensap
1,5 theelepel zwarte peper
Grof zout
Om erbij te serveren:
4 selderijstengels in drie?n gesneden, daarna overdwars in stukken van 8cm.
Gorgonzolasaus (blz453, zelfde boek)
Ingredi?nten:
125 g Gorgonzola(randje eraf gesneden)
250 ml mayonaise
250ml zure room
20g fijngesneden ui
1 theelepel zwarte peper
Grof zout, indien nodig
Bereiding van de vleugels
1. spoel de vleugels af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier.
Steek de vleugels aan de bamboe spiesen; begin 2 a 3 cm boven de vleugelpunt. Trek elke vleugel uit, zodat hij langs de hele spies loopt.
En leg ze in een ovenschaal
2. Bereid de marinade:
Smelt 3 eetlepels boter in een steelpan boven een gematigd vuur.
Voeg knoflook, bosuitjes en gember toe en smoor 3 minuten tot het geurig is, maar niet bruin.
Voeg de resterende boter, limoensap toe en peper en zout naar smaak.
Breng aan de kook.
Haal dan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Giet het mengsel over de vleugels; draai de vleugels daarbij om zodat alles gelijkmatig bedekt is.
Laat afgedekt 1 uur in de koelkast .
3. maak de bbq gereed voor direct grillen en verhit voor tot matig.
Laat wanneer u met bereiden wilt beginnen, de vleugels uitlekken en vang de marinade op.
Schraap alle overtollige marinade met een spatel van de vleugels.
Doe de resterende marinade in een steelpan en kook 3 minuten.
Leg de vleugels op het hete rooster.
Gril tot ze knapperig en goudbruin zijn en gaar.
8 tot 12 minuten per kant
4. leg de vleugels op een schaal en giet er de gekookte marinade overheen.
Bestrooi met de bosuitjes en dien meteen op.
Desgewenst met de gorgonzolasaus en de selderijstengels erbij
Bereiding van de Gorgonzolasaus
Pers de kaas door een zeef of een vergiet in een kom.
Roer de mayonaise, zure room. Ui en peper erdoor.
Zout is waarschijnlijk niet nodig, maar proef voor de zekerheid en voeg zonnodig wat toe.
Deze saus kan 4 uur van tevoren worden gemaakt.