Beef en Steak

Steven & Me juli 2018 - 'Hete' honden - resultaten

Dit recept komt uit het boek Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ blz 151.

Ik heb gekozen voor dit recept omdat dit een toegankelijk en simpel recept is welke makkelijk als tussendoortje is te maken.
Alle ingredi?nten zijn in de gemiddelde super te vinden.

ingredi?nten voor 4 personen
8 dikke frankfurters of knakworsten
4 tot 6 jalapeno-pepers
125 tot 150 g Monterey Jack, Cheddar, Munster of Gruyere, in repen gesneden
8 hotdogbroodjes (bij voorkeur verse van de bakker)
2 eetlepels gesmolten boter
mosterd, ketchup, relish en/of in blokjes gesneden uien, om erbij te serveren.


1. Maak twee sneden in de lengte en verwijder de dunne V-vormige reep uit het midden. Snijdt de knakworst bijna doormidden, maar laat de helften nog net aan elkaar zitten. Leg de kaas en vier plakjes jalapeno-peper in de snede. Knoop rond elke hotdog op twee plaatsen slagerstouw
2. maak de bbq gereed voor direct grillen (tot heet)
3. Leg de hotdogs op het rooster, gril tot ze mooi bruin zijn aan de onderkant en beide zijden, waarbij u de hotdogs met een tang steeds iets kantelt, 8 tot 10 minuten. Draai de hotdogs de laatste 2 minuten haaks op het rooster voor een mooi grillpatroon. Serveer op een schaal en knip de touwtjes los.
4. Kwast de binnenkant van de opengesneden broodjes in met de gesmolten boter en gril ze 1 minuut op de bbq. Dien de 'hete'  honden op met toppings naar keuze.

Succes, ik denk (hoop) dat ze smaken.
 
 
 
 
 

Hoogie

Gemarineerd
Berichten
1.285
Gisteren de hete honden maar eens gemaakt. Hot dogs waren de eerste dingen die ik als klein jochie op een barbecue gooide. Ging altijd goed. En nu? Hoe kun je worstjes zo verknallen!!! 🤣
Anyway, dat zie je zo aan de foto’s wel.
Ik had mooie grote hot dogs besteld, broodjes gekocht, jalapeños in huis.
C3A8A0A1-6B01-451F-A977-B2729837E9E2.jpeg

Twee hot dogs zonder, vier alleen kaas voor de vrouwen en vier kaas en jalapeños voor de mannen. Even priegelen om alles in de worstjes te krijgen en op te binden. Het nut van het opbinden werd me tijdens het grillen ook pijnlijk duidelijk trouwens.
De Weber lekker opgestookt en worstjes er op. En toen moest ik binnen nog het een en ander doen….
17B0B250-007E-46AE-B720-902515B99B7D.jpeg
Mijn arme hondjes naar de filistijnen. De niet opgebonden worstjes waren compleet geëxplodeerd. Dat waren de worstjes zonder vulling, had ze alleen wel al ingesneden. Fout, fout, fout. Bij een aantal andere worstjes was de. vulling er uit.
Nou ja slot van het verhaal. Er was niets echt verbrand, dus we hebben nog lekker hotdogs zitten eten met sla, coleslaw en saus.
Door alle ellende heb ik ook niet aan meer foto’s gedacht. 😒
82B3CBE1-BDB9-4074-9F4E-D9455E032EBB.jpeg

Het vel was een beetje hard, maar de worstjes waren lekker. Vooral die met jalapeño zijn de moeite waard. Moet dus nog maar eens een keertje over!
 
Ze zullen toch prima gesmaakt hebben. Leuk dat je ze gemaakt hebt.
 
Zonde van het werk en de worsten met dit als resultaat, maar het heeft gesmaakt dus gewoon poging 2 starten met deze poging als leergeld.
Ik zou wel willen voorstellen om hier een subcategorie bij aan te maken met de titel " Exploded HotDogs " dan kan daar alles heen qua bijdrage wat hetzelfde resultaat heeft als bovenstaande foto's :sneaky: ( dit is trouwens in het geheel niet vals of vervelend bedoeld ! )
 
Zonde van het werk en de worsten met dit als resultaat, maar het heeft gesmaakt dus gewoon poging 2 starten met deze poging als leergeld.
Ik zou wel willen voorstellen om hier een subcategorie bij aan te maken met de titel " Exploded HotDogs " dan kan daar alles heen qua bijdrage wat hetzelfde resultaat heeft als bovenstaande foto's :sneaky: ( dit is trouwens in het geheel niet vals of vervelend bedoeld ! )
Ook niet zo opgevat hoor. En ik ga dit ook zeker nog een keer maken.
Wat me wel opviel is dat ik zo weinig inzendingen voor dit gerecht heb gezien. Misschien kun jij er nog een goede inzending aan toevoegen? 😜
 
Voordeel is dat je het nog weer een keer ‘moet’ doen! En wedden dat je dingen anders gaat doen? 😉
 
Terug
Bovenaan Onderaan