BasBQ
Beef en Steak

Steven & Me augustus 2016 - Kippendijen met bacon, ham en kaas

 
 
 

Rolaanndd

Stoker
Berichten
397
Steven Raichlen: Kippendijen met bacon, ham en kaas. - Project Smoke.

Een broertje van dit gerecht staat bij ons sinds Kerst 2014 eigenlijk maandelijks op de barbecuelijst. Mijn zusje is iemand die proeft met haar ogen, als iets er niet lekker uit ziet eet ze het niet. Met kerst eten we bij ons thuis altijd kalkoen, zij moet dan tijdens het eten daarvan altijd denken aan de nek van een kalkoen. Snap je hem? ;-)

Iets met bacon, ham en kaas lijkt typisch Amerikaans... Maar dat is het niet! Dit recept komt van oorsprong uit Servi?, waar kip en varken vaak worden gevuld met een pittige kaas en ham.

Ingredi?nten voor 4 personen!
  • 8 Kippendijen zonder bot, met het vel er nog aan
  • 8 eetlepels Dijon Mosterd
  • 250 gram Gruyere kaas geraspt of in flinter dunne plakjes (Het liefst die cave (als in grot)-aged is. Maar die uit de supermarkt voldoet ook.)
  • 8 plakken gerookte schouderham, fijn gesneden
  • 16 plakjes augurk
  • Grof zout en vers gemalen peper
  • 16 plakken bacon
  • Slagerstouw

Stap 1:
Vouw de kippendijen open en smeer een eetlepel mosterd op de binnenkant van het vlees. Hier boven op leg je een evenredige hoeveelheid ham, kaas en 2 plakjes augurk. Herhaal dit geheel totdat je alle kippendijen hebt gehad.

Stap 2:
Vouw de kippendijen weer dicht en voeg naar smaak peper en zout toe. Vervolgens pak je twee plakken bacon en deze vouw je haaks op elkaar om de kippendij heen. Gebruik slagerstouw om alles op zijn plek te houden, sateprikkers voldoen ook.

Stap 3:
Verwarm je smoker of barbecue tot 150 graden. Je rookt de kippendijen op een iets hogere temperatuur dan dat je normaal "low & slow" gaat, dit met de reden om het bacon lekker krokant te krijgen. Voeg naar eigen smaak rookhout toe.

Stap 4:
Plaats de kippendijen met het vel naar boven in je smoker of barbecue. Gaar ze door totdat de bacon mooi bruin is, de kaas is gesmolten en de kerntemperatuur 76 graden is. Normaal gesproken duurt dit een uur / anderhalf uur. Verwijder het slagersgaren of de sateprikker voor het serveren.

Zelf vind ik ze erg lekker met Pommes Duchess en een frisse salade. Koud zijn ze ook erg lekker! :)

Ook weer voor deze maand: Succes!
 
Het is weer einde van de maand dus de resultaten van de S&M van deze maand mogen hier gepost worden.

Het recept van volgende maand komt zo spoedig mogelijk en ik vind het nu al spannend!

Ik trap af en begin uiteraard met de ingredi?nten verzameling.
20160808-IMG_2670.jpg


Even de botjes verwijderen..
20160808-IMG_2671.jpg


Daarna vullen (niet gebeurd) en hop op de Q, als side gingen er gelijk aardappeltjes met Tods Dirt bij...
20160808-IMG_2672.jpg


En dan even chillen en even tevreden naar het schoorsteentje kijken even een zenn momentje
20160808-IMG_2673.jpg


En voor je het weet is het weer voorbij ;)
20160808-IMG_2674.jpg


En dan nog een close-upje om het af te ronden!
20160808-IMG_2675.jpg


We hebben weer heerlijk gegegeten en waardeerden deze Steven op 4 sterren, het enige nadeel met vullingen met kaas vind ik alleen altijd dat er best veel kaas 'weg lekt'.
 
Natuurlijk ook deze weer gemaakt....

De ingredi?nten:



Het vullen, stap voor stap  ;) :



Op de Monolith, 150gr met een stukje appelhout:





En na een uurtje klaar:



Heerlijk! Met salade en ribbelfriet:



Wat vonden we ervan? Erg lekker!
Gewaardeerd met 5 sterren, de afzonderlijke ingredi?nten waren goed terug te proeven.
 
Vandaag deze Steven gemaakt. Wederom zeer geslaagd. Krijgt 4 sterren van ons
Gekozen voor plakjes Emmertaler, maar ook die smelt erg snel

De ingredi?nten bij elkaar

En vullen maar

Opgebonden op de Q

Ui grillen voor het bij gerecht

Daarna mengen met fijn gehakte ansjovis en kappertjes, blussen met honing en balsamico

Gegrilde aubergine, courgette en fijn gesneden basilicum erbij, even goed husselen

Weer heerlijk gegeten

Alle smaken waren goed te proeven
 
Vandaag het recept van Steven & Me van augustus gemaakt.
Gevulde kippendijen met ham kaas en spek. Ze waren erg lekker, als eigen twist had ik komijnen kaas gekocht in plaats van Gruyere kaas. Ik heb ze gemaakt op de UDS, je merkt wel dat het kouder word, de wind had toch wel invloed op stabiliteit van de temperatuur.

d3e5ebd59a5aba9dbffd98b5363f6747.jpg


De hoofdrolspelers


c9087a2c1b0238aef63ed6a1bc3bcbb9.jpg


c37d055981b2d4085b3e0716609f1072.jpg


6b0350f556b49ed4bcfe532bd09428e1.jpg


Gezellig met z'n drie?n op de UDS


8af989bb3c9321c469e841301557bb46.jpg
 
Zo gisteren maar weer een steven&me doen toch vrij  :)

Ingredi?nten
4 kippendijen
Groninger mosterd
jalopene pepers
augurken
ham
30+ kaas
spek
slagerstouw

Ingredi?nten

20180103_133226.jpg


Mosterd erop

20180103_133506.jpg


Ham en kaas en augurk erop voor mij geen kaas maar jalopene pepers

20180103_133809.jpg


Spek en slagerstouw erom heen 2 stuks geen spek vrouw heeft weer goede voornemens  :)

20180103_135000.jpg


Op de BBQ samen met de gerookte kipfilet

20180103_164503.jpg


Bijna klaar samen met de yakitori

20180103_182441.jpg


En dan op het bord met de yakitori en rijst en groenten uit de wok heerlijk voor herhaling vatbaar.

20180103_184758.jpg

 
Vandaag heb ik deze gemaakt, het kopen van de ingredi?nten was weinig werk, en het voorbereiden ook. Ik had wel wat problemen om met deze temperaturen de bbq stabiel op ongeveer 150 te houden maar uiteindelijk is het prima van de bbq afgekomen. Aan het eind heb ik de temperatuur wat omhoog laten lopen voor extra krokante bacon.

d164e826af2e0e5240ee704bda9a18e1.jpg

61c8459405d4c15539bdab73b7f51b93.jpg

f919b1a2cb0d24e95943c6f23a19ef54.jpg

8dac7d0615e1fe1db4ae89205ed758b5.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Dit weekend kregen we plotseling bezoek, altijd een goede reden om de bbq aan te steken!

We hadden kippendeien in huis maar maar weinig tijd om iets te maken.  Daarom besloten dit recept te maken,  simpele ingredi?nten,  relatief korte kooktijd en het leek natuurlijk ook gewoon lekker.

Ik had geen gruyere in huis dus heb ik een combinatie van belegen boeren kaas en pecorino gebruikt.

Helaas was de buikspek erg dun gesneden. Volgens mij heb je wat dikkere strips nodig.  Dat zorgt er niet alleen voor dat het er netter uitziet maar ook dat niet alle kaas eruit loopt.

In verband met de korte tijd de bbq rond de  180?C afgesteld. 

Ze waren heerlijk,  de combinatie van de mosterd met augurk,  ham en kip was leuk
e47f3bd95bcfb79489942e3440cedebd.jpg
0026267ea246e65360aaea6d9d0e0b19.jpg
5788464f75f57eceeab554e89f279635.jpg
1cca97aadb359d52bd26b40212b782a3.jpg


Verstuurd vanaf mijn SM-A530F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan