Steven Raichlen: Kippendijen met bacon, ham en kaas. - Project Smoke.
Een broertje van dit gerecht staat bij ons sinds Kerst 2014 eigenlijk maandelijks op de barbecuelijst. Mijn zusje is iemand die proeft met haar ogen, als iets er niet lekker uit ziet eet ze het niet. Met kerst eten we bij ons thuis altijd kalkoen, zij moet dan tijdens het eten daarvan altijd denken aan de nek van een kalkoen. Snap je hem? ;-)
Iets met bacon, ham en kaas lijkt typisch Amerikaans... Maar dat is het niet! Dit recept komt van oorsprong uit Servi?, waar kip en varken vaak worden gevuld met een pittige kaas en ham.
Ingredi?nten voor 4 personen!
Stap 1:
Vouw de kippendijen open en smeer een eetlepel mosterd op de binnenkant van het vlees. Hier boven op leg je een evenredige hoeveelheid ham, kaas en 2 plakjes augurk. Herhaal dit geheel totdat je alle kippendijen hebt gehad.
Stap 2:
Vouw de kippendijen weer dicht en voeg naar smaak peper en zout toe. Vervolgens pak je twee plakken bacon en deze vouw je haaks op elkaar om de kippendij heen. Gebruik slagerstouw om alles op zijn plek te houden, sateprikkers voldoen ook.
Stap 3:
Verwarm je smoker of barbecue tot 150 graden. Je rookt de kippendijen op een iets hogere temperatuur dan dat je normaal "low & slow" gaat, dit met de reden om het bacon lekker krokant te krijgen. Voeg naar eigen smaak rookhout toe.
Stap 4:
Plaats de kippendijen met het vel naar boven in je smoker of barbecue. Gaar ze door totdat de bacon mooi bruin is, de kaas is gesmolten en de kerntemperatuur 76 graden is. Normaal gesproken duurt dit een uur / anderhalf uur. Verwijder het slagersgaren of de sateprikker voor het serveren.
Zelf vind ik ze erg lekker met Pommes Duchess en een frisse salade. Koud zijn ze ook erg lekker!
Ook weer voor deze maand: Succes!
Een broertje van dit gerecht staat bij ons sinds Kerst 2014 eigenlijk maandelijks op de barbecuelijst. Mijn zusje is iemand die proeft met haar ogen, als iets er niet lekker uit ziet eet ze het niet. Met kerst eten we bij ons thuis altijd kalkoen, zij moet dan tijdens het eten daarvan altijd denken aan de nek van een kalkoen. Snap je hem? ;-)
Iets met bacon, ham en kaas lijkt typisch Amerikaans... Maar dat is het niet! Dit recept komt van oorsprong uit Servi?, waar kip en varken vaak worden gevuld met een pittige kaas en ham.
Ingredi?nten voor 4 personen!
- 8 Kippendijen zonder bot, met het vel er nog aan
- 8 eetlepels Dijon Mosterd
- 250 gram Gruyere kaas geraspt of in flinter dunne plakjes (Het liefst die cave (als in grot)-aged is. Maar die uit de supermarkt voldoet ook.)
- 8 plakken gerookte schouderham, fijn gesneden
- 16 plakjes augurk
- Grof zout en vers gemalen peper
- 16 plakken bacon
- Slagerstouw
Stap 1:
Vouw de kippendijen open en smeer een eetlepel mosterd op de binnenkant van het vlees. Hier boven op leg je een evenredige hoeveelheid ham, kaas en 2 plakjes augurk. Herhaal dit geheel totdat je alle kippendijen hebt gehad.
Stap 2:
Vouw de kippendijen weer dicht en voeg naar smaak peper en zout toe. Vervolgens pak je twee plakken bacon en deze vouw je haaks op elkaar om de kippendij heen. Gebruik slagerstouw om alles op zijn plek te houden, sateprikkers voldoen ook.
Stap 3:
Verwarm je smoker of barbecue tot 150 graden. Je rookt de kippendijen op een iets hogere temperatuur dan dat je normaal "low & slow" gaat, dit met de reden om het bacon lekker krokant te krijgen. Voeg naar eigen smaak rookhout toe.
Stap 4:
Plaats de kippendijen met het vel naar boven in je smoker of barbecue. Gaar ze door totdat de bacon mooi bruin is, de kaas is gesmolten en de kerntemperatuur 76 graden is. Normaal gesproken duurt dit een uur / anderhalf uur. Verwijder het slagersgaren of de sateprikker voor het serveren.
Zelf vind ik ze erg lekker met Pommes Duchess en een frisse salade. Koud zijn ze ook erg lekker!
Ook weer voor deze maand: Succes!