- Berichten
- 127




Voor dit recept gebruik je vier aardappels met schil, goed gewassen!
Snijd de aardappels in de lengte door en de halve aardappel ook. Daarna de kwart aardappel schuin doorsnijden, ook door de lengte. Nu heb je 8 partjes per aardappel.
Doe de partjes in een bak waar een deksel op past.
Gooi onderstaande zooi in de bak erbij:
3 eetlepels olijf olie
4 geperste tenen knoflook
1/2 theelepel fijn gehakte rozemarijn
1/2 theelepel fijn gehakte oregano
1/2 theelepel fijn gehakte thyme
1/2 theelepel paprika
1/2 theelepel grof gemalen zwarte peper
1 theelepel zout
Schud de bak goed door elkaar zodat de kruiden en olie zich goed verdelen.(vergeet de deksel er niet eerst op te doen, anders duurt alles veel langer

Pak een platte hitte bestendige schaal en pak deze in in de folie. Leg hierop de partjes met de schil naar beneden met gelijk ruimte tussen de partjes voor gelijkmatige garing.
Gooi de schaal op de bbq bij 200 graden Celsius.
Na een drie kwartier is het ongeveer klaar. (Altijd ff eentje proeven voor de zekerheid)
Achteraf kun je nog wat extra zout toevoegen indien gewenst.
Eet ze....
Bron:http://americanfood.about.com/od/potatosidedishrecipes/r/Potato_Wedges_Recipe.htm