De laatste tijd alweer een beetje aan het rondneuzen van wat ik in mijn vakantie wil gaan doen.
Het wordt natuurlijk weer Itali? want ik ben dol op die mensen en het sfeertje.
Vooral in de dorpjes net buiten de toeristen gebieden vind je de meest leuke eetgelegenheden.
Maar die vind je niet op het internet.
Dus om even in de stemming te komen een kort filmpje over de Steak Fiorentina en Dario Checchini een zeer bekende slager uit Itali?
https://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=_4mgc9LPTp8
Ondanks dat hij heel beroemd is vind ik dat hij zijn steaks aan het eind toch een beetje lomp vern**kt
Met net wat meer aandacht voor het aansnijden zou het beter overkomen en dus smaken, maar dat is mijn mening.
Ik maak mijn steak van een stuk rib-eye. Wat maakt het dan een steak Fiorentina? Eigenlijk de eenvoud. Alleen wat peper van te voren erop doen.
En het zout na het rusten en aansnijden.
En natuurlijk het roosteren dicht boven de houtskool.
Allereerst een lekkere stuk vlees nemen van een goede kwaliteit. Lekker dik zodat het niet te snel gaar wordt.
Dit kruiden met vers gemalen peper uit de molen. Ik heb de vier seizoenen mix van Verstegen gebruikt.
Op kamertemperatuur laten komen en dan eerst indirect op de bbq tot 38 graden.
Aan de linkerkant ligt mijn rooster al in de laagste stand lekker dicht op de houtskool.
De 2 varkensfilets zijn voor mijn vrouw en mijn dochter. Die vinden de rib-eye zo naar koe smaken ??? Die sporen niet maar dat laat ik maar zo.
Bij 38 graden is het tijd voor het roosteren. Ik doe dit met de deksel open zodat de vlammen langs mijn vlees likken.
Door regelmatig keren verbrand het niet maar krijg je wel een lekker geroosterd korstje, en het bijbehorende smaakje.
Dit doe je totdat je het korstje naar je eigen idee voldoende is. Dan eventueel nog even indirect tot je de gewenste kerntemperatuur bereikt hebt.
Ik heb hem gegaard tot 55 graden.
Daarna even laten rusten.
Aansnijden en nog even wat peper uit de molen en wat zout naar smaak erop strooien.
Je beleeft nu echt de pure vleessmaak door de eenvoud.
Ik heb er weer van genoten samen met mijn zoon die wel koe lust ;D
Het wordt natuurlijk weer Itali? want ik ben dol op die mensen en het sfeertje.
Vooral in de dorpjes net buiten de toeristen gebieden vind je de meest leuke eetgelegenheden.
Maar die vind je niet op het internet.
Dus om even in de stemming te komen een kort filmpje over de Steak Fiorentina en Dario Checchini een zeer bekende slager uit Itali?
https://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=_4mgc9LPTp8
Ondanks dat hij heel beroemd is vind ik dat hij zijn steaks aan het eind toch een beetje lomp vern**kt

Met net wat meer aandacht voor het aansnijden zou het beter overkomen en dus smaken, maar dat is mijn mening.
Ik maak mijn steak van een stuk rib-eye. Wat maakt het dan een steak Fiorentina? Eigenlijk de eenvoud. Alleen wat peper van te voren erop doen.
En het zout na het rusten en aansnijden.
En natuurlijk het roosteren dicht boven de houtskool.
Allereerst een lekkere stuk vlees nemen van een goede kwaliteit. Lekker dik zodat het niet te snel gaar wordt.


Dit kruiden met vers gemalen peper uit de molen. Ik heb de vier seizoenen mix van Verstegen gebruikt.
Op kamertemperatuur laten komen en dan eerst indirect op de bbq tot 38 graden.
Aan de linkerkant ligt mijn rooster al in de laagste stand lekker dicht op de houtskool.
De 2 varkensfilets zijn voor mijn vrouw en mijn dochter. Die vinden de rib-eye zo naar koe smaken ??? Die sporen niet maar dat laat ik maar zo.

Bij 38 graden is het tijd voor het roosteren. Ik doe dit met de deksel open zodat de vlammen langs mijn vlees likken.
Door regelmatig keren verbrand het niet maar krijg je wel een lekker geroosterd korstje, en het bijbehorende smaakje.
Dit doe je totdat je het korstje naar je eigen idee voldoende is. Dan eventueel nog even indirect tot je de gewenste kerntemperatuur bereikt hebt.
Ik heb hem gegaard tot 55 graden.

Daarna even laten rusten.
Aansnijden en nog even wat peper uit de molen en wat zout naar smaak erop strooien.
Je beleeft nu echt de pure vleessmaak door de eenvoud.



Ik heb er weer van genoten samen met mijn zoon die wel koe lust ;D