- Berichten
- 5.104
Kom ik een fijn stukje procureur van exact 442 gram tegen in de diepvries. Perfect geschikt om een St Louis Style steak "for 2" te maken. Dit heb ik nog niet eerder gemaakt.
Stukje vlees gekruid met 1 el gemalen zwarte peper, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl mosterdzaad.
Voor de saus gekozen voor een basis van cola-bbq saus aangevuld met dezelfde kruiden als voor de steak.
Q op temperatuur gebracht. Uiteraard weer een buitje.
. Viel gelukkig mee.
(Bekend liedje in deze is " raindrops are falling on my Q".
Steak aan beide zijden mooi bruin gegrild.
Daarna in alu bakje met Leffe en de bbq saus.
Op de Q. De dome temp en rooster temp wat doorgeschoten tot een rooster temp van 153 tpv de steak. Alles schuiven dicht.
Steak 1,5h laten garen. Kerntemp 72C. Ff wat tomaten mee gegrild.
Als finishing touch de steak boven de hete kolen afgegrild.
De steak is wat hard. Is niet met een vork uit elkaar te steken.
Wellicht te kort op de Q.
Bedankt voor het lezen
Adviezen om eeamte verbeteren zijn zeer welkom.
Stukje vlees gekruid met 1 el gemalen zwarte peper, 1 tl knoflookpoeder en 1 tl mosterdzaad.
Voor de saus gekozen voor een basis van cola-bbq saus aangevuld met dezelfde kruiden als voor de steak.
Q op temperatuur gebracht. Uiteraard weer een buitje.

(Bekend liedje in deze is " raindrops are falling on my Q".
Steak aan beide zijden mooi bruin gegrild.
Daarna in alu bakje met Leffe en de bbq saus.
Op de Q. De dome temp en rooster temp wat doorgeschoten tot een rooster temp van 153 tpv de steak. Alles schuiven dicht.
Steak 1,5h laten garen. Kerntemp 72C. Ff wat tomaten mee gegrild.
Als finishing touch de steak boven de hete kolen afgegrild.
De steak is wat hard. Is niet met een vork uit elkaar te steken.
Wellicht te kort op de Q.
Bedankt voor het lezen
Adviezen om eeamte verbeteren zijn zeer welkom.