- Berichten
- 5.106
Afgelopen zaterdag nog maar eens St. Louissteaks gemaakt.
Twee stukjes procureur van 280 - 300 gr.
Deze in een fijn rubje gezet, ingepakt en 6h in de koelkast gezet
Rubje van cajun kruidenmix, aangevuld met wat extra knoflook-, mosterd-, en gerookte paprika poeder.
Vooraf de steaks ingesmeerd met een beetje mosterd voor het plakken van de rub. Zie nog niet direct de toegevoegde waarde hiervan.
Onder tussen een lekker bbq saus gemaakt. Beetje pittig, niet te zoet.
De W47 klaar gemaakt voor 200C direct. De steakjes daarop gegrild. 6 min per kant. Daarna de Q terug geregeld.
Aansluitend de steaks in een alu bakje gedaan. Bedekt met de helft bbq saus en de andere helft met een Cornet Oaked.
Gelukkig bleef wat sap over.
Dan de steaks 2h op lage temperatuur laten stoven tot een kerntemperatuur van 85 C. De steaks vervolgens uit het bakje gehaald en nog kort gegrild.
Op het einde van de rit nog enkele tomaten gegrild.
De steaks waren nog licht stevig, maar met een vork door te steken.
Bordje opgemaakt en samen met frietjes en de gegrilde tomaten verorberd.
Twee stukjes procureur van 280 - 300 gr.
Deze in een fijn rubje gezet, ingepakt en 6h in de koelkast gezet
Rubje van cajun kruidenmix, aangevuld met wat extra knoflook-, mosterd-, en gerookte paprika poeder.
Vooraf de steaks ingesmeerd met een beetje mosterd voor het plakken van de rub. Zie nog niet direct de toegevoegde waarde hiervan.
Onder tussen een lekker bbq saus gemaakt. Beetje pittig, niet te zoet.
De W47 klaar gemaakt voor 200C direct. De steakjes daarop gegrild. 6 min per kant. Daarna de Q terug geregeld.
Aansluitend de steaks in een alu bakje gedaan. Bedekt met de helft bbq saus en de andere helft met een Cornet Oaked.
Gelukkig bleef wat sap over.

Dan de steaks 2h op lage temperatuur laten stoven tot een kerntemperatuur van 85 C. De steaks vervolgens uit het bakje gehaald en nog kort gegrild.
Op het einde van de rit nog enkele tomaten gegrild.
De steaks waren nog licht stevig, maar met een vork door te steken.
Bordje opgemaakt en samen met frietjes en de gegrilde tomaten verorberd.
Laatst bewerkt: